Antena 3 CNN Actualitate Locale Ziua și protestul în România. Sindicaliștii de la INS și cadrele medicale ies astăzi în stradă

Ziua și protestul în România. Sindicaliștii de la INS și cadrele medicale ies astăzi în stradă

Sindicaliștii din Institutul Național de Statistică ies azi în stradă pentru a-și striga nemulțumirile. Și cadrele medicale vor picheta Ministerul Sănătății, în București.

de Alexandra Axinia    |    11 Mai 2023   •   09:02

Ziua și protestul în fața Palatului Parlamentului. După ce ieri profesorii au ieșit în stradă, astăzi este rândul sindicaliștilor din Institutul Național de Statistică din București. Ei vor picheta sediul legislativului începând cu ora 10. 

Angajații INS sunt revoltați ca urmarea a situației salariale discriminatorie și cer uniformizarea grilei din sediul central cu secțiile teritoriale de statistică.

Sindicatul din Institutul Național de Statistică a notificat deja guvernul României că va declanșa procedurile de întrerupere a activității, demers care va avea un impact major în aplicarea măsurilor economice și sociale ale Guvernului. 

Citește și: Profesorii ameninţă că blochează anul şcolar. Protest uriaş la Guvern şi Parlament

De asemenea, salariații reprezentați de sindicat solicită și asumarea de conducere a INS a incapacității rezolvării problemelor apărute în ultimii ani. 

Nu doar cei de la INS vor ieși în stradă. Și cadrele medicale vor picheta Ministerul Sănătății, asta după ce profesorii au avut ieri un protest amplu în București. 

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close