Antena 3 CNN Actualitate Locale Pensionarii din două sate vasluiene, ademeniți cu alimente gratuite. Escrocii voiau să ia credite pe numele lor

Pensionarii din două sate vasluiene, ademeniți cu alimente gratuite. Escrocii voiau să ia credite pe numele lor

Mai mulţi săteni din Vaslui au fost ademeniţi cu alimente gratis în schimbul datelor personale. Escrocii voiau să ia credite pe numele lor.

Pensionarii din două sate vasluiene, ademeniți cu alimente gratuite. Escrocii voiau să ia credite pe numele lor
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Silvia Preda    |    13 Aug 2023   •   08:39

Pensionarii din două sate vasluiene au fost ademeniți cu alimente gratuite și au dat toate datele personale unor escroci. Bărbații voiau să ia credite pe numele lor. 

Acest incident revoltător s-a petrecut în două sate din județul Vaslui, Budu Cantemir și Stănilești, acolo unde doi indivizi de 29 respectiv 30 de ani ar fi încercat să înșele mai mulți bătrâni. 

Sub pretextul de a le oferi produse alimentare gratuite, aceștia le solicitau buletinele pentru ca mai apoi să poată deschide credite pe numele localnicilor la o instituție bancară din străinătate.

Întâmplarea a fost descoperită de un jandarm aflat în timpul liber care a alertat imediat autoritățile. 

La fața locului s-au deplasat polițiștii pentru cercetări și pentru audieri, iar asupra celor doi indivizi au fost descoperite mai multe telefoane mobile și mai multe cartele SIM.

În total ar fi fost înșelate 36 de persoane din cele două localități. Cu toate că pe numele celor doi indivizi a fost deschis un dosar penal pentru înșelăciune, IPJ Vaslui nu precizează dacă a fost luată sau nu vreo măsură preventivă pe numele vreunuia dintre cei doi indivizi.

În acest caz, cercetările sunt continuate de parchetul de pe lângă judecătoria Huși.

×
Subiecte în articol: Vaslui alimente date personale
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close