Antena 3 CNN Actualitate Locale Starea de urgenţă din Slănic Prahova a fost actualizată. Anunţul autorităţilor pentru zona afectată de pe strada 23 August

Starea de urgenţă din Slănic Prahova a fost actualizată. Anunţul autorităţilor pentru zona afectată de pe strada 23 August

Noi informaţii cu privire la situația de urgență din localitatea Slănic. Prefectul județului Prahova anunţă măsurile care se vor lua în zona afectată de pe strada 23 August.

Starea de urgenţă din Slănic Prahova a fost actualizată. Anunţul autorităţilor pentru zona afectată de pe strada 23 August
Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Mai 2024   •   19:55

Este stare de alertă extremă în oraşul Slănic Prahova, după ce craterul uriaş format acum o săptămână s-a adâncit şi a înghiţit un stâlp de electricitate. Groapa are acum 18 metri adâncime, cât un bloc cu 5 etaje.

În acest context, prefectul județului Prahova anunţă măsurile care se vor lua în zona afectată. 

"Începând de mâine dimineață, se vor desfășura foraje la Slănic în zona afectată de pe strada 23 August, coordonate de Institutul Geologic al României la solicitarea Comitetului Național pentru Situații de Urgență și a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova.

După finalizarea forajelor și primirea punctului de vedere al reprezentanților Institutului Geologic al României, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova va putea modifica perimetrul de siguranță al zonei și va dispune cu privire la situația persoanelor evacuate.

Persoanele care au solicitat cazare sunt găzduite în condiții hoteliere și pensiuni, având posibilitatea să revină la locuințele lor oricând doresc pentru a-și verifica bunurile și proprietatea", transmite prefectul județului Prahova.

×
Subiecte în articol: Slanic Prahova strada surpata
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close