Antena 3 CNN Actualitate Locale Măsuri preventive luate de ISU după ce o stradă s-a surpat la Slănic. Perimetrul de siguranţă a fost extins

Măsuri preventive luate de ISU după ce o stradă s-a surpat la Slănic. Perimetrul de siguranţă a fost extins

Perimetrul de siguranţă a fost extins în zona în care o stradă din oraşul Slănic s-a surpat. Autorităţile spun că sunt disponibile spaţii de cazare pentru persoanele evacuate, printre imobilele evacuate fiind şi postul de poliţie.

Măsuri preventive luate de ISU după ce o stradă s-a surpat la Slănic. Perimetrul de siguranţă a fost extins
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Apr 2024   •   23:26

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a declarat, joi seara, pentru Agerpres, că au fost evacuate în total 42 de persoane, care au mers la rude, cu excepţia unei sigure familii.

Printr-o hotărâre a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Slănic, primăria a solicitat agenţilor comerciali care au unităţi de cazare în zonă să îi sprijine în astfel de situaţii, astfel încât spaţii de cazare există în cazul în care cetăţenii vor solicita, a explicat prefectul.

Potrivit datelor postate pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, după evaluarea preliminară efectuată de experţii cooptaţi în gestionarea acestei situaţii, au fost adoptate mai multe măsuri preventive.

Astfel, perimetrul de siguranţă a fost extins, prin evacuarea unei scări de bloc a unui imobil din vecinătate, a postului de poliţie şi a unui operator economic, iar traficul, atât cel rutier, cât şi cel pietonal, a fost complet interzis în zona acestui perimetru, precizează sursa citată.

Update situație de urgență loc. Slănic, jud. Prahova. Urmare a ședinței Comitetului Județean pentru Situații de...

Publicată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Joi, 25 aprilie 2024

Zilnic vor fi efectuate măsurători de specialitate pentru a se determina dacă terenul continuă să se deplaseze şi vor fi iniţiate demersuri pentru efectuarea expertizei de specialitate care are ca scop stabilirea exactă a cauzei ce a condus la tasarea terenului, arată DSU.

Situaţia este în permanenţă monitorizată.

×
Subiecte în articol: Slănic Slanic Prahova strada surpata
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close