Antena 3 CNN Actualitate Locale Suma uriaşă pe care o cere Ministerul Dezvoltării pentru repararea planșeului din Piaţa Unirii

Suma uriaşă pe care o cere Ministerul Dezvoltării pentru repararea planșeului din Piaţa Unirii

Ministerul Dezvoltării cere guvernului, printr-un proiect de ordonanță de urgență, să aloce o sumă uriaşă pentru ca Primăria Sectorului 4 să repare planşeul de beton care susţine toată infrastructura din Piața Unirii.

Suma uriaşă pe care o cere Ministerul Dezvoltării pentru repararea planșeului din Piaţa Unirii
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Apr 2023   •   10:35

Experţii vorbesc de o bună perioadă de timp despre starea avansată de degradare a planşeului care susţine Piaţa Unirii.

Ministul Dezvoltării a cerut bani de la bugetul de stat, astfel încât, acest planşeu să fie demolat şi reconstruit sau să sufere reparaţii capitale.

Piaţa Unirii este o zonă foarte circulată, unde mii de maşini tranzitează zona zilnic.

Mai mult, este pusă în pericol şi viaţa celor care circulă cu metroul pentru că sub planşeu este staţia de metrou Unirii, una dintre cela mai mari şi circulate din capitală.

Citeşte şi: Imagini în premieră cu problemele Pasajului Unirii, dezvăluite de experții Universității de Construcții | Ce planuri au autorităţile 

Ministerul Dezvoltării a cerut Guvernului 770 de milioane de lei, pentru ca Primăria Sectorului 4 să poată repara planşeul de beton care susţine întreaga infrastructură.

Ministerul arată în nota de fundamentare că "se impun o serie de lucrări de interveţie pentru a evita un eventual colaps al structurii".

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close