Antena 3 CNN Actualitate Locale Tineri polițiști din Olt, eroi pentru o femeie pe care au salvat-o din locuința cuprinsă de flăcări: "Au intervenit fără ezitare"

Tineri polițiști din Olt, eroi pentru o femeie pe care au salvat-o din locuința cuprinsă de flăcări: "Au intervenit fără ezitare"

Doi tineri polițiști din Olt au salvat de la moarte o femeie în vârstă de 62 de ani, a cărei casă a fost cuprinsă de flăcări. Cosmin și Gabriel au observat incendiul în timp ce se aflau în patrulare și au intervenit fără să stea pe gânduri.

Tineri polițiști din Olt, eroi pentru o femeie pe care au salvat-o din locuința cuprinsă de flăcări: "Au intervenit fără ezitare"
Sursa foto: IPJ Olt
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Ian 2024   •   14:28

Incendiul a izbucnit în jurul orei 23:00, la o locuință din comuna Pârșcoveni, județul Olt, în interior aflându-se o femeie de 62 de ani.

Cei doi polițiști, de 24 și 26 de ani, se aflau în patrulare când au observat că imobilul a fost cuprins de flăcări.

Aceștia au acțonat rapid și au scos-o pe femeie teafără din locuință. Pericolul a fost uriaș, având în vedere că incendiul a distrus o anexă a gospodăriei și a mistuit 70% din casă.

Mai mult, în locuință de aflau trei butelii cu GPL, iar una dintre acestea a explodat în timpul intervenției pompierilor, care au fost anunțați de cei doi polițiști.

Citește și: Mai multe școli din județul Iași rămân închise, din cauza drumurilor acoperite de zăpadă

"Polițiștii au intervenit imediat, fără ezitare, și au patruns în curtea imobilului, iar mai apoi în în locuința cuprinsă de flăcări, de unde au evacuat o femeie, proprietara locuinței, în vârstă de 62 de ani, care se afla într-una dintre camere.

După ce s-au asigurat că în locuință nu se mai aflau și alte persoane, au anunțat și solicitat, prin serviciul de urgență 112, intervenția pompierilor și a unui echipaj de ambulanță.

Întrucât în interiorul camerei de unde a izbucnit incendiul se aflau trei butelii cu GPL, polițiștii au procedat la asigurarea perimetrului și îndepărtarea persoanelor care se aflau la fața locului.

La scurt timp, una dintre butelii a explodat, însă, datorită intervenției prompte a polițiștilor, nu au existat victime omenești”, au precizat reprezentanții IPJ Olt.

Pompierii au acționat timp de patru ore pentru a stinge flăcările. De asemenea, femeia salvată de polițiști a suferit un atac de panică, fiind asistată de un echipaj medical.

Cei doi polițiști sunt Simion Cosmin (24 ani), șeful Postului de Poliție Pârșcoveni, și Nițu Gabriel (26 ani), șeful Postului de Poliție Șopîrlița, din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Bobicești, fiecare având o experiență de cinci ani în sistem.

"Prin gestul lor eroic au demonstrat dedicaţia şi profesionalismul de care dau dovadă în slujba comunităţii”, au transmis reprezentanții IPJ Olt, potrivit adevărul.ro.

×
Subiecte în articol: politisti Olt incendiu femeie salvata
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close