Antena 3 CNN Actualitate Media Europarlamentarul care a cerut Europei să nu abandoneze Scoția, la Sinteza zilei: Românii sunt valoroși pentru noi!

Europarlamentarul care a cerut Europei să nu abandoneze Scoția, la Sinteza zilei: Românii sunt valoroși pentru noi!

Europarlamentarul care a cerut Europei să nu abandoneze Scoția, la Sinteza zilei: Românii sunt valoroși pentru noi!
28 Iun 2016   •   22:03

Europarlamentarul scoţian Alyn Smith, care a impresionat întreaga lume cu discursul său din Parlamentul European, exclamând ”Vă rog, vă implor, nu abandonaţi Scoţia, care nu v-a dezamăgit”, a vorbit la Sinteza Zilei despre impactul referendumului pentru BREXIT asupra Scoției, precum și despre discursul său din PE, într-un interviu acordat Sabinei Iosub.

”Azi am simțit nevoia să intervin. Am vrut să le explic tuturor prietenilor europeni că Scoția este foarte stabilă și că suntem primitori. Am avut un referendum extrem de greu. Vrem să spunem tuturor românilor din Marea Britanie că sunteți bineveniți în Scoția, sunteți foarte valoroși pentru noi”, a spus europarlamentarul Alyn Smith.

”Batem la ușile prietenilor noștri”

Alyn Smith a subliniat că Scoția a votat în procent de peste 60 la sută pentru rămânerea în Uniunea Europeană și că își dorește să își păstreze statutul în UE.

”Bruxelles începe să găsească soluții practice în acest caz. Ne întâlnim chiar mâine în acest caz. Începe un proces, practic. Batem la ușile prietenilor noștri ca să le spunem celor de la Westminster că dorim ca statutul nostru să fie recunoscut. Avem nevoie ca vocea noastră să fie auzită”, a mai spus europarlamentarul.

”Ce a făcut Marea Britanie e un gest egoist”

Întrebat de Sabina Iosub ce răspuns a primit din partea Uniunii Europene la apelul său, Alyn Smith a afirmat că ”răspunsul din încăpere a fost copleșitor”.

”Am plâns un pic, iar eu sunt scoțian și nu plâng ușor. Doar când pierdem la fotbal”, a mai spus europarlamentarul.

”Răspunsul pe care l-am primit e că multă lume recunoaște că Scoția dorește să participe activ la negocieri. Ce a făcut Marea Britanie e un gest egoist”, a mai spus el.

Alyn Smith a afirmat că îl cunoaște pe artizanul BREXIT Nigel Farage, despre care a spus că e un politician extrem de deștept, care însă a deschis o cutie a Pandorei în timpul campaniei, prin declarațiile sale.

Discursul lui Alyn Smith în Parlamentul European

"Vreau ca ţara mea să fie internaţionalist, cooperantă, ecologică, corectă, europeană. Scoţienii, împreună cu nord-irlandezii şi londonezii şi mulţi galezi şi englezi au votat să rămână în familia noastră de naţiuni. Cer ca acest statut şi spirit european să fie respectate. Colegi, sunt multe lucruri de negociat. Avem nevoie să avem mintea limpede şi inima caldă. Şi amintiţi-vă: Scoţia nu v-a abandonat. Vă rog, vă implor, nu abandonaţi nici voi Scoţia", a spus Alyn Smith, în aplauzele Parlamentului European.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Brexit
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close