Antena 3 CNN Actualitate Media Sinteza zilei: Imaginile anului! Replici acide între Turcescu și Tăpălagă pe scandalul ”acoperiților”

Sinteza zilei: Imaginile anului! Replici acide între Turcescu și Tăpălagă pe scandalul ”acoperiților”

Sinteza zilei: Imaginile anului! Replici acide între Turcescu și Tăpălagă pe scandalul ”acoperiților”
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
28 Apr 2016   •   22:19

Mihai Gâdea a prezentat, joi seară, la Sinteza Zilei, câteva fragmente dintr-un interviu acordat de Robert Turcescu, candidatul PMP la Primăria Capitalei, jurnalistului Dan Tapalagă.

Mihai Gâdea amintește că, în 2012, redacția Antena 3 a obținut o listă cu mai multe nume de ofițeri numiți la "strict secret" de Oprea. Lista conţinea nume de politicieni, foşti miniştri, primari, preşedinţi, dar și jurnalişti precum Robert Turcescu.

La acea vreme, când Antena 3 făcea dezvăluiri, Robert Turcescu le transmitea jurnaliștilor Antena 3 ”să-și tragă fiecare un glonț în cap”.

În urma dezvăluirilor de la Antena 3, la ordinul ministrului Apărării Cornel Dobriţoiu, o comisie MApN a fost instituită pentru a verifica modul de înaintare în grad, în perioada 2010-2012, a cadrelor militare în rezervă.

Abia în 2014, Robert Turcescu a recunoscut că a fost ofiţer sub acoperire. Lucru de altfel demonstrat cu documente de Antena 3 încă din vara anului 2012.

Turcescu a negat atunci că ar fi ştiut de avansarea sa în grad de colonel şi a chiar a cerut ministerului să-i fie retras gradul. Mai mult, a spus că nu a făcut armată.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close