Antena 3 CNN Actualitate A murit Gabriel Traian Scridon, medic cu o viață pusă în slujba pacienților săi

A murit Gabriel Traian Scridon, medic cu o viață pusă în slujba pacienților săi

Medicul clujean Gabriel Traian Scridon, unul dintre fondatorii actualului Institut al Inimii Cluj-Napoca, a murit.

A murit Gabriel Traian Scridon, medic cu o viață pusă în slujba pacienților săi
Sursa foto: UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca/ Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Feb 2024   •   18:17

La trecerea în veşnicie a domnului conferențiar dr. Gabriel Traian Scridon, comunitatea academică a Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" își exprimă omagiul şi recunoştinţa pentru o viaţă pusă în slujba cunoaşterii şi a respectului pentru valoare.

"Medic primar chirurgie generală și chirurgie cardiovasculară, doctor în științe medicale, conferentiar universitar cu numeroase cursuri de specialitate în străinatate, a fost printre pionierii chirurgiei cardiovasculare din România și unul dintre fondatorii actualului Institut al Inimii Cluj-Napoca.

A fost șeful secției de chirurgie cardiovasculară între anii 2010-2017, precum și șeful Catedrei de chirurgie cardiovasculară a universității noastre.

A fost un coleg, un om și un medic adevărat, cu o viață pusă în slujba pacienților săi. A fost mentorul a nenumărați chirurgi cardiovasculari, care îl vor păstra veșnic în sufletele lor pentru profesionalism, umanism, prietenie și dăruire.

Domnul conferențiar va rămâne, în memoria noastră, un spirit profund, pentru care principiile sunt cele pe care se poate clădi o carieră valoroasă.

Transmitem sincere condoleanțe familiei și aducem un pios omagiu celui dispărut.

Dumnezeu să îl odihnească!",  transmit cei de la Universitatea de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațieganu" din Cluj-Napoca.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close