Antena 3 CNN Actualitate Mesajul unei profesoare din Cluj pentru părinții care oferă cadouri de Crăciun: ”Este umilitor pentru un dascăl”

Mesajul unei profesoare din Cluj pentru părinții care oferă cadouri de Crăciun: ”Este umilitor pentru un dascăl”

O profesoară din Cluj-Napoca le-a transmis un mesaj dur părinților care obișnuiesc să ofere cadouri în preajma sărbătorilor de iarnă.

Mesajul unei profesoare din Cluj pentru părinții care oferă cadouri de Crăciun: ”Este umilitor pentru un dascăl”
Sursa foto: Pixabay
de Roxana Mihăiescu    |    12 Dec 2023   •   12:06

Cadourile pentru educatori, învățători și profesori sunt pe lista priorităților pentru părinți, în perioada sărbătorilor. Mulți dintre ei fie aleg să-și exprime recunoștința față de sprijinul necondiționat acordat copiilor lor, fie să obțină anumite avantaje din partea profesorilor pentru elevi.

În ultima perioadă, acest subiect a fost unul intens dezbătut pe rețelele sociale. În timp ce unii părinți sunt de acord cu aceste cadouri, alții sunt total împotrivă.

Tocmai de aceea, ministrul Educației le reamintește profesorilor că nu au voie să primească daruri, dar și părinților că s-au angajat prin contractul cu școala să nu ofere mită.

O profesoară din Cluj-Napoca a devenit virală în mediul online, după ce a transmis un mesaj dur cu privire la cadourile pe care le oferă părinții în această perioadă. Aceasta a ținut să menționeze că persoanele care aleg această meserie o fac pentru că le place și nu pentru că așteaptă niciun cadou în schimbul a ceea ce oferă.

Citește și: O profesoară din Iași şi-a dus elevii de clasa a 4-a la un film cu scene pentru adulți: "Au început să se dezbrace, am anticipat ce se va întâmpla"

”Dragi mămici,

Vă urmăresc cu interes deoarece toată viața mea am dedicat-o copiilor. Am văzut o postare unde o mămică cerea grupului sugestii pentru un cadou pentru doamna învățătoare.

Am citit și comentariile. Vreau să vă spun că cadrele didactice își aleg această meserie pentru că le place, nicidecum pentru cadouri.

Eu nu cred că un cadru didactic a cerut cuiva un cadou. În primul rând, Codul bunelor maniere spune clar cui se fac cadourile și în ce constau aceste cadouri.

Este umilitor pentru un dascăl să i se dea un cadou, parcă am fi coafeză, manichiuristă sau chelnerul”, a transmis profesoara, pe un grup de părinți, notează Turda News. 

×
Subiecte în articol: mesaj profesoara cadou sarbatori de iarna
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close