Antena 3 CNN Actualitate Mircea Geoană: "România trebuie să recupereze deficitul de investiții în Apărare"

Mircea Geoană: "România trebuie să recupereze deficitul de investiții în Apărare"

România trebuie să recupereze deficitele de investiţii din ultimii ani din domeniul apărării şi să o facă inteligent, a declarat secretarul general adjunct al NATO.

de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Noi 2023   •   09:08

Declaraţia lui Mircea Geoană vine după decizia României de a cumpăra tancuri Abrams. Este important ca România să investească şi în oameni, spune oficialul NATO.

"Decizia de a cumpăra tancuri Abrams este o decizie a României pe care noi o respectăm şi o încurajăm. În România, dar şi în multe alte ţări au fost decenii lungi de subinvestiţie în apărare. Noi numim asta în jargon internațional "colectarea dividentelor păcii". 

După terminarea Războiului Rece, riscurile de securitate în Europa părea să fie minime sau total absente. Într-o logică, riscuri de securitate mai mici, cheltuieli de apărare mai mici.

Citeşte şi: Un avion militar a căzut în Marea Mediterană, cinci soldați americani au murit. Ei erau în timpul unui "exercițiu"

Şi acum, suntem în situația n care trebuie să relizăm că războiul este posibil în Europa, că riscurile abundă din foarte multe direcții şi este momentul să investim în securitatea naționala", a declarat Mircea Geoană.

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close