Antena 3 CNN Actualitate La capitolul nașteri sub 15 ani, România ocupă primul loc în Europa. Sunt țări care nu au nicio mamă minoră!

La capitolul nașteri sub 15 ani, România ocupă primul loc în Europa. Sunt țări care nu au nicio mamă minoră!

România se află pe locul doi în topul statelor din Uniunea Europeană cu cele mai multe mame adolescente, arată un studiu UNICEF.

La capitolul nașteri sub 15 ani, România ocupă primul loc în Europa. Sunt țări care nu au nicio mamă minoră!
Sursa foto: Pixabay.com
de Georgiana Adam    |    24 Feb 2021   •   11:09

Îngrijorător este de asemenea şi faptul că una din 10 mame are vârsta sub 15 ani, iar unele dintre ele sunt chiar la a doua naștere.

Din totalul naşterilor înregistrate în 2019, aproape 750 aparţin mamelor cu vârsta sub 15 ani, iar aproape 18.000 de naşteri s-au înregistrat în rândul tinererelor cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani.

România are cele mai multe nașteri din Europa la nivelul fetelor sub 15 ani

Zonele cu cele mai multe mame adolescente cu vârsta sub 19 ani sunt judeţele Bihor, Suceava, Iaşi, Vaslui, Bacău, Mureş, Braşov, Prahova, Dâmboviţa, Dolj, Călăraşi, Constanţa şi Bucureştiul. Iar în Mureş, Dolj, Braşov, Iaşi şi Bacău se înregistrează cele mai multe fete minore care au devenit mame înainte de a împlini 15 ani.

Autoritățile sunt de părere că numărul este și mai mare, dar nu se cunosc cifrele reale.

Sunt țări care nu au nicio mamă minoră!

Pe lista judeţelor cu cele mai puţine mame adolescente se regăsesc Brăila, Mehedinţi, Caraş-Severin, Gorj şi Tulcea. De altfel, la nivel internațional, țări precum Olanda, Danemarca sau Finlanda nu au mame minore.

×
Subiecte în articol: minore nasteri
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close