Antena 3 CNN Actualitate Obama și Bill Clinton îl vor susține pe Joe Biden în a strânge 25 de milioane de dolari pentru campania prezidențială

Obama și Bill Clinton îl vor susține pe Joe Biden în a strânge 25 de milioane de dolari pentru campania prezidențială

Președintele SUA, Joe Biden, va primi susținere din partea predecesorilor democrați Barack Obama și Bill Clinton, la o strângere de fonduri din New York, programată pentru a strânge peste 25 de milioane de dolari și a da un plus de forță campaniei de realegere a lui Biden din 2024.

Obama și Bill Clinton îl vor susține pe Joe Biden în a strânge 25  de milioane de dolari pentru campania prezidențială
Sursa foto: Hepta | Zuma Press
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Mar 2024   •   23:30

Biden și cei doi foști președinți, Barack Obama și Bill Clinton, vor participa la o discuție moderată de Stephen Colbert, prezentatorul emisiunii "The Late Show”, la Radio City Music Hall, în fața a mii de invitați, în cadrul a ceea ce campania de realegere a lui Biden a declarat că va fi cea mai de succes strângere de fonduri politice din istorie.

Muzicienii Queen Latifah, Lizzo, Ben Platt, Cynthia Erivo și Lea Michele urmează să cânte, iar unii dintre participanții cu bani mulți vor fi fotografiați cu cei trei președinți de către fotograful-vedetă Annie Leibovitz.

Biden, în vârstă de 81 de ani, s-a confruntat cu îngrijorări legate de vârsta și dacă este apt pentru un al doilea mandat de patru ani. Sondaje recente Reuters/Ipsos arată că rata sa de aprobare este de 40% și că se află într-o cursă strânsă cu contracandidatul republican Donald Trump, care are 77 de ani, înainte de alegerile din 5 noiembrie.

Biden și Obama au sosit împreună pe Air Force One la New York

Biletele pentru evenimentul de joi costă între 250 și 500.000 de dolari, potrivit unui democrat care are informații cu privire la eveniment. Peste 5.000 de persoane erau așteptate să participe. Evenimentul nu va fi televizat, dar campania intenționează să posteze conținut de la el pe rețelele de socializare. Donatorii cu sume mici de bani pot plăti 25 de dolari pentru a participa la un eveniment virtual cu cei trei.

"Președintele Obama și președintele Clinton susțin cu tărie conducerea președintelui Biden și, evident, agenda sa”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre. "Înțelegem importanța ca cei trei să fie împreună”.

Efortul de realegere a lui Biden a strâns peste 53 de milioane de dolari în februarie și 10 milioane de dolari în cele 24 de ore care au urmat discursului său din 7 martie în fața Congresului. Biden l-a depășit în mod obișnuit pe Trump, notează Mediafax.

Obama i-a exprimat lui Biden îngrijorarea că Trump ar putea câștiga

Obama i-a exprimat lui Biden îngrijorarea că Trump ar putea câștiga, înainte de o reorganizare a echipei lui Biden care a trimis doi consilieri de top de la Casa Albă la campania din Wilmington, Delaware. Fostul președinte a petrecut recent timp la Casa Albă punând la cale un videoclip care evidențiază aniversarea semnăturii sale, Affordable Care Act, cunoscută și sub numele de Obamacare. Biden face o campanie intensă pe baza eforturilor sale de a consolida legea și îi acuză pe republicani că încearcă să pună capăt acesteia.

Trump s-a folosit de evenimentul lui Biden cu Obama și Clinton pentru a face apel și la propriii săi susținători. "Cartelul Obama-Clinton crede că ne va învinge mâine, dar eu am ceva ce ei nu vor avea niciodată”, a spus el într-un apel de strângere de fonduri miercuri, referindu-se la susținătorii săi.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close