Antena 3 CNN Actualitate Centrele comerciale ar putea fi obligate să înființeze centre de prim ajutor

Centrele comerciale ar putea fi obligate să înființeze centre de prim ajutor

Marile magazine şi centre comerciale ar putea fi obligate să înfiinţeze puncte de prim ajutor. Proiectul de lege, depus la Senat, justifică înfiinţarea centrelor de prim ajutor în malluri şi hipermarketuri prin fluxul mare de clienţi şi urgenţele medicale care pot apărea.

de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Noi 2023   •   10:50

Toate centrele medicale sau magazinele care au o suprafață mai mare de 2.000 de metri pătrați ar urma să fie obligate să-și înființeze centre de prim ajutor. În aceste centre ar urma să fie angajate persoane cu studii sanitare, postliceale sau superioare, dar și cu experiență, astfel încât să acorde primul ajutor în caz de nevoie, fie resuscitare sau de alte manevre salvatoare de vieți.

Această măsură este prevăzută într-un proiect de lege, iar inițiatorii atrag atenția că, de-a lungul timpului,  mii de persoane, atât tineri, cât și vârstnici, dar și copii au avut nevoie de foarte multe ori de ajutor medical de urgență.

Citește și: Bucureștenii nu vor mai putea cumpăra artificii sau petarde din Capitală 

Cei care nu vor respecta măsură ar putea să fie amendați cu sume cuprinse între 2.000 și 4.000 de lei.

Pentru a intra în vigoare această măsură, proiectul trebuie să treacă de Parlament, dar și să fie promulgat de președintele României.

 

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close