Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban: "Astăzi se va declara stare de alertă! Nimic nu ne va împiedica"

Ludovic Orban: "Astăzi se va declara stare de alertă! Nimic nu ne va împiedica"

În urma ședinței de urgență de la Palatul Victoria, premierul Victor Orban a făcut mai multe precizări cu privire la starea de alertă în România.

Ludovic Orban: "Astăzi se va declara stare de alertă! Nimic nu ne va împiedica"
14 Mai 2020   •   11:46

Ludovic Orban a declarat, în urma ședinței de la Palatul Victoria, că astăzi se va institui starea de alertă în România și că se vor lua toate măsurile necesare pentru apărarea vieţii şi sănătăţii românilor.

"Astăzi, se va declara oficial stare de alertă. Tot azi, odată cu acest lucru, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va institui toate măsurile necesare pentru apărarea vieţii şi sănătăţii românilor.

Măsurile sunt obligatorii! Nimic nu ne va împiedica să luăm toate măsurile necesare pentru a putea face faţă în continuare acestei pandemii.

Toate măsurile necesare vor fi adoptate de CNSSU şi solicit miniştrilor să emiteţi, împreună cu INSP şi cu colaborarea Consiliului de Suport Tehnico-Ştiinţific, toate ordinele privind normele de sănătate, de securitatea muncii, care trebuie respectate în toate activităţile", a declarat premierul. 

Totodată, Orban a anunțat modificarea Ordonanței 21, care reglementează starea de alertă: „împreună cu MAI am luat decizia, pentru a întări autoritatea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, să modificăm Ordonanța 21 și să îmi asum conducerea Comitetului, secondat de 3 vicepreședinți”.

Premierul le-a cerut miniștrilor mobilizare pentru a face față trecerii de la starea de urgență la starea de alertă, iar românilor le-a transmis: „fiți responsabili, respectați măsurile, pentru că nu au alt scop decât de a va apăra sănătatea”.

Până la acest moment, Executivul nu a găsit nicio soluție pentru această problemă. Tocmai de aceea, Ludovic Orban a anunțat o ședință de urgență, care va avea loc la ora 11.00, la Palatul Victoria. 

Potrivit surselor, guvernanții doresc să ia măsuri pentru a acoperi cele 3 zile de vid legislativ. Cu alte cuvinte, caută soluții astfel încât în aceste 3 zile să nu existe libertate deplină.

Potrivit legii care a fost ieri adoptată în Camera Deputaților, românii vor putea merge de mâine în parcuri, la cumpărături, să își viziteze familia sau rudele, dacă locuiesc în aceeași localitate, fără declarație pe propria răspundere.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban alerta stare
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close