Antena 3 CNN Actualitate Pacient infectat cu coronavirus la spitalul Floreasca din București: 30 de cadre medicale au fost izolate la domiciliu

Pacient infectat cu coronavirus la spitalul Floreasca din București: 30 de cadre medicale au fost izolate la domiciliu

Un pacient de la Spitalul Floreasca din București a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Șapte medici și 23 de asistenți medical și personal auxiliar au fost izolați la domiciliu.

Pacient infectat cu coronavirus la spitalul Floreasca din București: 30 de cadre medicale au fost izolate la domiciliu
Sursa foto: Foto: Pexels
24 Mar 2020   •   12:55

”În ziua 23.03.2020 la Unitatea de Primiri urgente a Spitalului Clinic  de Urgență București s-a prezentat un pacient care nu prezenta context epidemiologic pentru suspiciunea de infecție cu virusul SARS-CoV-2, ci pentru o altă patologie.

În urma investigațiilor efectuate s-a ridicat suspiciunea de infecție cu virusul SARS-CoV-2 care s-a confirmat în cursul dupa-amiezii de 23.03.2020, iar pacientul a fost transferat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș.

Deși personalul care a venit în contact direct și indirect  cu acest pacient purta echipament de protecție, s-a luat măsura izolării la domiciliu a acestora și a testării ulterioare.

 În acest moment, în urma acestei măsuri se află în izolare la domiciliu un număr de 7 medici și 23 asistenți medicali și personal auxiliar.

Activitatea spitalului continuă să se desfășoare în aceleași condiții.”, se arată în comunicatul instituției.

Spitalul Floreasca este cel mai mare spital de urgență din Capitală. 

×
Subiecte în articol: coronavirus spitalul Floreasca
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close