Antena 3 CNN Actualitate Pe cine vor profesorii ca speakeri la webinare. Printre ei, se află şi un ministru

Pe cine vor profesorii ca speakeri la webinare. Printre ei, se află şi un ministru

Prima serie de webinare gratuite din cadrul campaniei "Liga profesorilor excepţionali", lansată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, a adunat peste 8000 de vizualizări, în doar o săptămână de la lansarea programului. Profesorii vor webinare susținute de Dan Puric, Părintele Necula şi Monica Anisie.

Pe cine vor profesorii ca speakeri la webinare. Printre ei, se află şi un ministru
de Denisa Nedelcu    |    29 Iun 2020   •   15:21

Cele cinci webinare din acest program au fost deschise profesorilor din toată țara și au fost organizate în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Centrul de Carte Străină Fischer Internațional. Acestea au fost susținue pe platforma Web Didactica FDVDR, dedicată exclusiv profesorilor și altor categorii de personal didactic.

"Webinarele au fost gândite pentru a veni în sprijinul cadrelor didactice și al altor profesioniști din domeniul educației și au fost concepute în așa fel încât să ofere un suport real în creşterea competenţelor digitale și educaționale, în învățământul deschis și la distanță.

Temele propuse au fost: instrumente și tehnologii digitale educaționale în predarea la distanță, psihopedagogie în educația virtuală, școala online aplicată – modele de predare, tehnici de comunicare online și repere metodologice în școala online", se arată în comunicatul remis presei.

Următoarea serie de webinare, în august

Profesorii care au participat la aceste webinare au fost întrebați care sunt temele de interes pentru perioada următoare, în contextul crizei din învățământ generate de pandemie și pe cine ar dori ca speakeri, la următoarele webinare din cadrul campaniei "Liga profesorilor excepţionali".

Printre temele propuse de aceștia se numără: evaluarea on-line, predarea și evaluarea on-line pentru mediul rural, lecții on-line pentru elevii cu CES, iar în ceea ce privește speakerii, aceștia au propus, pe lângă specialiști în educație și formare, psihologi, profesori cu experiență, nume precum Dan Puric, Părintele Constantin Necula sau Monica Anisie.
Următoarea serie de webinare din cadrul campaniei "Liga profesorilor excepţionali" va avea loc în luna august a acestui an.
 

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close