Antena 3 CNN Actualitate Locale Orașul în care Primăria transformă o baltă în parc, cu 20 de milioane de euro. Urmează exproprierile!

Orașul în care Primăria transformă o baltă în parc, cu 20 de milioane de euro. Urmează exproprierile!

O primărie municipală și-a propus să transforme o baltă într-un parc cu o suprafață de peste 60 de mii de metri pătrați.

Orașul în care Primăria transformă o baltă în parc, cu 20 de milioane de euro. Urmează exproprierile!
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Mai 2024   •   02:00

Conform descrierii proiectului, municipalitatea intenționează să amenajeze în viitorul parc un lac, prin decolmatarea bălții existente (foto interior) și amenajarea luciului de apă pentru agrement şi pescuit.

Primăria mai plănuiește amenajarea unui ponton plutitor, a unui debarcader și a unei piste de biciclete.

Proiectul, care implică defrișarea vegetației din prezent, modelarea terenului, plantarea de gazon, pajiști, plante perene, arbori şi arbuști, are o valoare de aproape 20 de milioane de euro, iar perioada de implementare propusă este de 24 de luni.

Este vorba despre fonduri europene, pe care Primăria Municipiului Craiova vrea să le mobilizeze pentru transformarea a ceea ce localnicii numesc în prezent "balta Cernele".

Proiectul este în etapa studiului de fezabilitate.

Proiectul Parcului Cernele implică exproprieri

Primăria Craiova a notificat publicul asupra avizului de la Administrația Bazinală de Apă Jiu, în timp ce Agenția pentru Protecția Mediului Dolj a publicat anunțul de depunere a solicitării de emitere a acordului de mediu pentru investiție, notează presa locală.

Pe lângă lac şi spațiile verzi, în parcul Cernele ar urma să se construiască şi o zonă de sport cu aparate pentru fitness exterior, dar şi un loc de joacă pentru copii.

Totalul suprafeței amenajate ar urma să se ridice la 62.584 de metri pătrați.

Inițiativa poartă titulatura oficială "Modernizarea infrastructurii verzi-albastre din municipiul Craiova prin înființarea parcului Cernele" și face parte din Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Polului de Creștere Craiova. 

În ceea ce privește amenajarea unei parcări cu 35 de locuri şi a unei căi de acces, acestea presupun exproprieri pe un teren adiacent.

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close