Antena 3 CNN Actualitate Percheziții la Inspectoratul General de Aviație, făcute de Parchetul European

Percheziții la Inspectoratul General de Aviație, făcute de Parchetul European

Sunt percheziții la Inspectoratul General de Aviație, făcute de Parchetul European, în colaborare cu Direcția Generală Anticorupție (DGA) și Institutul Național de Criminalistică.

Percheziții la Inspectoratul General de Aviație, făcute de Parchetul European
Sursa foto: Facebook/ Inspectoratul General de Aviatie
de Mia Lungu    |    12 Sep 2023   •   12:23

Potrivit surselor Antena 3 CNN, perchezițiile efectuate la Inspectoratul General de Aviație vizează mai multe achiziții pe fonduri europene din PNRR.

Parchetul European a confirmat aceste percheziții fără să specifice ce anume caută procurorii.

”Confirmăm că în această dimineaţă Parchetul European, Biroul Bucureşti, împreună cu Direcţia Generală Anticorupţie şi Institutul Naţional de Criminalistică a efectuat percheziţii în cadrul unei investigaţii externe privind achiziţiile publice finanţate prin Facilităţii pentru redresare şi rezilienţă (RRF)”, a transmis, marţi, Parchetul European.

IGAv se află sub coordonarea șefului DSU, Raed Arafat, şi este condus de generalul de flotilă aeriană Cătălin Paul Dache

Inspectoratul General de Aviaţie (I.G.Av.) este unitatea centrală de aviaţie a Ministerului Afacerilor Interne, care se află în coordonarea secretarului de stat şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, fiind o structură militară independentă, cu personalitate juridică şi competenţă teritorială generală, care asigură suportul aerian pentru executarea tuturor atribuţiilor specifice ce revin structurilor ministerului.

Misiunile executate de I.G.Av. au un specific aparte faţă de cel al unităţilor similare ale celorlalte instituţii din sistemul naţional de apărare, ordine şi siguranţă publică sau civile, prin faptul că, acestea sunt executate în sprijinul forţelor de ordine publică, al comunităţii şi al altor instituţii din arcul guvernamental.

De asemenea, I.G.Av. este componentă a Sistemului naţional de servicii medicale de urgenţă şi execută misiuni de zbor ca operator aerian al S.M.U.R.D.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close