Antena 3 CNN Actualitate Percheziţii la sediul RAR din Bucureşti. Sunt suspectate sute de mașini cu date false

Percheziţii la sediul RAR din Bucureşti. Sunt suspectate sute de mașini cu date false

Procurorii și polițiștii din județul Ilfov fac, astăzi, percheziții la sediul Registrului Auto Român din București și la domiciliile a două persoane. Sute de mașini ar avea date false în documente.

Percheziţii la sediul RAR din Bucureşti. Sunt suspectate sute de mașini cu date false
Sursa foto: Hepta
de Ioana Mircea    |    29 Iun 2023   •   20:06

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, fac, astăzi, şapte percheziţii, la sediul unei instituţii din Bucureşti, precum şi la adresele a două persoane din judeţul Ilfov şi Bucureşti, în cadrul unui dosar care vizează mai multe infracţiuni de fals, privind activitatea de verificare tehnică şi omologare a autovehiculelor.

Se pare că infracțiunile care fac obiectul anchetei ar fost comise începând cu anul 2019 şi până în prezent.

"Din probatoriul administrat până în prezent, a rezultat faptul că, mai multe autovehicule ar fi fost expertizate, din punct de vedere tehnic, de către instituția de profil respectivă, în alte condiții decât cele prevăzute de lege. Astfel, unele autovehicule ar fi fost detarate, fiindu-le menţionată o masă maximă autorizată mai mică decât cea reală, astfel încât acestea să poată fi conduse cu permis categoria B.

Citește și: Percheziții DIICOT la hackeri suspectați că au atacat site-uri ale instituțiilor publice din România. Ministerele Dezvoltării și Educației, printre instituțiile vizate de metoda "hacktivism” 

Alte autovehicule, tip basculantă, ar fi fost transformate în platforme de transport auto, fără deţinerea unor documente care să ateste noile caracteristici, emise de producător sau de firme autorizate. Alte autovehicule ar fi fost atestate ca "bun tehnic" fără să fi fost expertizate corespunzător din punct de vedere tehnic, autovehicule cărora le-au fost reţinute certificatele de înmatriculare, de către poliţie, pentru defecţiuni tehnice ori modificări neomologate”, se arată într-un comunicat transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov, potrivit news.ro.

RAR București a reacționat și a susținut că acordă tot sprijinul autorităților pentru buna desfășurare a anchetei, dar și că nu a fost informat până în acest moment de astfel de cazuri în cadrul unității.

"Conducerea RAR nu a fost informată până în acest moment de implicarea vreunui angajat în săvârșirea unor fapte de natură penală în legătură cu cercetările efectuate.RAR acordă tot sprijinul autorităților pentru buna desfășurare a anchetei și a pus la dispoziția procurorilor actele solicitate", a transmis Registrul Auto Român București în cadrul unui comunicat.

×
Subiecte în articol: RAR București perchezitii
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close