Antena 3 CNN Actualitate Perlele unor absolvenţi de Drept care vor să ajungă magistraţi: „Procurorul trebuie să fie un om normal, deşi, în ziua de azi, cine mai e normal?”

Perlele unor absolvenţi de Drept care vor să ajungă magistraţi: „Procurorul trebuie să fie un om normal, deşi, în ziua de azi, cine mai e normal?”

Perlele unor absolvenţi de Drept care vor să ajungă magistraţi: „Procurorul trebuie să fie un om normal, deşi, în ziua de azi, cine mai e normal?”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    24 Noi 2016   •   14:54

Absolvenţii de drept care şi-au încercat norocul la Institutul Naţional al Magistraturii i-au îngrozit pe profesorii care i-au testat, arată adevarul.ro.

Un tânăr candidat a scris în lucrarea sa că „Profesia de procuror e dificilă şi trebuie să iei decizii rapide, cum ar fi să răspunzi la telefon”.

Un alt absolvent le-a spus profesorilor care îl testau că „Judecătorul în instanţă acordă favoruri părţilor, adică le spune cine are dreptate”.

Un candidat a scris că „Magistratura este chemarea mea interioară, căreia îi voi găsi răspuns după ce o să profesez. E un sentiment al dreptăţii pe care-l voi găsi la mijloc”.

„Dacă avocatul stă în birou cu judecătorul, se creează o situaţie de imparţialitate. Din păcate, judecătorul nu poate fi intim cu o parte”, a scris un alt candidat.

Concluzia a fost trasă însă de alt aspirant care a scris că „Procurorul trebuie să fie un om normal, deşi, în ziua de azi, cine mai e normal?”

×
Subiecte în articol: examen judecator magistrat procuror
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close