Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele FSLI: Fondul clasei trebuie să dispară. Cerem oficial Guvernului să îl scoată în afara legii

Preşedintele FSLI: Fondul clasei trebuie să dispară. Cerem oficial Guvernului să îl scoată în afara legii

Preşedintele FSLI: Fondul clasei trebuie să dispară. Cerem oficial Guvernului să îl scoată în afara legii
14 Ian 2014   •   12:11

Liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu, a declarat, într-o intervenţie telefonică la "Se întâmplă în România", că a cerut premierului României, printr-o adresă oficială, interzicerea prin lege a fondului clasei.

"Într-o ţară membră UE, în anul 2014, acest fond trebuie să dispară. Statul român trebuie să asigure fonduri pentru ca şcoala să funcţioneze în parametri normali, de la baza materială, până la sanitarele corespunzătoare. (...) În spatele acestui fond al clasei se ascund şi astfel de ticăloşii la care recurg anumite cadre didactice", a afirmat sindicalistul la Antena 3.

"Aşa cum apare în Constituţie, învăţământul este gratuit. Cerem oficial Guvernului să scoată în afara legii fondul clasei", a mai spus Simion Hăncescu.

O altă profesoara din Capitală a fost înregistrată în timp ce îşi şantaja elevii să plătească bani pentru fondul clasei sau pentru a cumpăra bănci şi scaune. Cei care refuzau să plătescă erau ameninţaţi cu scăderea notei la purtare sau că nu li se vor motiva absenţele.


×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close