Antena 3 CNN Actualitate "Vă storc eu de bani? Dragă, asta ni se spune, asta facem!". Elevi şantajaţi de dirigintă să plătească bani pentru schimbarea băncilor

"Vă storc eu de bani? Dragă, asta ni se spune, asta facem!". Elevi şantajaţi de dirigintă să plătească bani pentru schimbarea băncilor

"Vă storc eu de bani? Dragă, asta ni se spune, asta facem!". Elevi şantajaţi de dirigintă să plătească bani pentru schimbarea băncilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Ian 2014   •   08:33

O altă profesoara din Capitală a fost înregistrată în timp ce îşi şantaja elevii să plătească bani pentru fondul clasei sau pentru a cumpăra bănci şi scaune.

Cei care refuzau să plătescă erau ameninţaţi cu scăderea notei la purtare sau că nu li se vor motiva absenţele.

Antena 3 a obţinut înregistrarea unei şedinţe în care profesoara îi învaţă pe părinţi cum să strângă banii astfel încât să pară că este iniţiativa lor şi nu a şcolii.

Una dintre profesoarele de la Liceul Kiriţescu din Bucureşti a fost înregistrată în timp ce pretindea bani pentru schimbarea băncilor şi renovarea şcolii. Cum unii dintre elevi au refuzat să plătesacă, diriginta a trecut la ameninţări.

DIRIGINTA: Care-i problema?! Pe noi chiar nici nu ne interesează. Nici cu băncile. Nu vreţi?! Nu. Să nu spuneţi că am vrut să vă constrâng. Dar nici de vreo bunăvoinţă nu va mai beneficia.

ELEVĂ: Mie nu mi se pare normal să ne stoarceţi de bani şi să ne ameninţaţi, doamnă!

DIRIGINTA: Vă storc eu de bani?

ELEVA: Da!

DIRIGINTA
Dar, îi iau eu acasă?

ELEVA: Nu e vorba despre asta. Ne ameninţaţi că dacă nu dăm fondul, nu ne motivaţi...(n.r. absenţele)

DIRIGINTA: Dragă, asta ni se spune, asta facem!

Unii dintre elevi, sub protecţia anonimatului, au povestit că cei care nu au dat banii ceruţi de profesoară, au avut de suferit.

Nici părinţii elevilor nu au scăpat de insinuările profesoarei. Aceasta a organizat o şedinţă în care a prezentat cele mai bune oferte pentru mobilier

Deşi fondul clasei a fost interzis prin lege, anual elevilor li se cer bani pentru nevoile şcolii sau ale profesorilor.

Colegiul Costin Kiritescu se numără printre cele patru unităţi de învăţământ unde au început controale în această săptămână.

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close