Antena 3 CNN Actualitate Profesorul Dan Voiculescu a depus jurământul de teolog de Ziua Mondială a Iertării: "Aşa s-a întâmplat. Sau aşa a fost scris să se întâmple"

Profesorul Dan Voiculescu a depus jurământul de teolog de Ziua Mondială a Iertării: "Aşa s-a întâmplat. Sau aşa a fost scris să se întâmple"

Profesorul Dan Voiculescu a depus, astăzi, jurământul de teolog, chiar de Ziua Mondială a Iertării. "Aşa s-a întâmplat. Sau aşa a fost scris să se întâmple", a declarat prof. Dan Voiculescu.

Profesorul Dan Voiculescu a depus jurământul de teolog de Ziua Mondială a Iertării: "Aşa s-a întâmplat. Sau aşa a fost scris să se întâmple"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    07 Iul 2023   •   15:29

"Care este cel mai scurt drum spre fericire?

Iertarea.

Citeşte şi: Absolvenţii studiilor teologice au depus jurământul de credinţă de Ziua Mondială a Iertării

Să te ierţi pe tine însuţi şi pe cei care ţi-au greşit înseamnă să te eliberezi de povara răului. Să te scuturi de frustrări, de gândul răzbunării, de greşelile trecutului.

Iertarea înseamnă libertatea de a te bucura de prezent şi de a privi cu speranţă în viitor.

Astăzi, 7 iulie, este Ziua mondiala a Iertării, conform deciziei CECA (Christian Embassy of Christ’s Ambassadors) din 1994. Este un moment în care ar trebui să lăsăm deoparte conflictele. Inclusiv în politică.

Este o zi în care ne putem propune să ne gândim la binele pe care îl putem face împreună, iertând răul care s-a făcut. Prin împăcarea cu noi înşine şi cu ceilalţi, putem începe să reconstruim societatea în care trăim.

Iertarea nu e simplă. Solicită o mare luciditate şi o adevărată putere morală. Pentru a ierta este nevoie de demnitate, onoare şi curaj.

Astăzi, în ziua mondială a iertării, depun jurământul de teolog. Aşa s-a întâmplat. Sau aşa a fost scris să se întâmple", a fost mesajul transmis de profesorul Dan Voiculescu.

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close