Antena 3 CNN Actualitate Educație Absolvenţii studiilor teologice au depus jurământul de credinţă de Ziua Mondială a Iertării

Absolvenţii studiilor teologice au depus jurământul de credinţă de Ziua Mondială a Iertării

Absolvenţii studiilor de licenţă şi masterat de la facultatea de teologie ortodoxă din Bucureşti au depus, astăzi, jurământul de credinţă. Ceremonia a avut loc în biserica Sfânta Ecaterina, paraclis universitar.

Absolvenţii studiilor teologice au depus jurământul de credinţă de Ziua Mondială a Iertării
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Iul 2023   •   15:37

Momentul absolvirii a fost încărcat cu emoţie şi bucurie pentru studenţi, dar şi pentru cei care i-au susţinut în aceşti ani. Alături de părinţi, fraţi sau prieteni, tinerii au trăit clipe memorabile.

După trei sau patru ani de studii, în funcţie de specializare, ziua de astăzi a reprezentat cel mai important moment pentru absolvenţi. Au depus jurământul de credinţă în faţa altarului, a preoţilor care au săvârşit sfânta liturghie şi a susţinătorilor.

Citeşte şi: Profesorul Dan Voiculescu a depus jurământul de teolog de Ziua Mondială a Iertării: "Aşa s-a întâmplat. Sau aşa a fost scris să se întâmple"

Printre absolvenţii de anul acesta s-a numărat şi profesorul Dan Voiculescu. Vizibil emoţionat, acesta a ajuns la ceremonie însoţit de fiica sa cea mică.

La finalul ceremoniei, preoţii care i-au călăuzit pe studenţi în toţi aceşti ani le-au transmis şi un cuvânt de îndrumare.

Indiferent de motivul pentru care au ales această facultate, fie că au căutat răspunsuri la anumite întrebări sau fie că şi-au dezvoltat latura duhovnicească, cu toţii spun că mediul teologic a fost unul prielnic pentru dezvoltarea personală.

×
Subiecte în articol: București Teologie
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close