Antena 3 CNN Actualitate Prognoza meteo. Când revine vremea bună

Prognoza meteo. Când revine vremea bună

Prognoza meteo. Când revine vremea bună
Sursa foto: foto: pixabay.com
25 Mai 2016   •   15:50

Joi
Vremea va fi în continuare în general instabilã în sudul, centrul şi estul ţãrii, precum şi la munte. Instabilitatea atmosfericã se va manifesta cu precãdere dupã-amiaza şi seara, prin înnorãri temporar accentuate şi pe arii relativ extinse averse, însoţite trecãtor şi de descãrcãri electrice. În Carpaţii Orientali şi Meridionali, precum şi în Moldova cantitãţile de apã vor depãşi local 15...20 l/mp şi izolat 30 l/mp. Vor fi condiţii de grindinã. În restul teritoriului vremea va fi în general frumoasã, iar averse slabe vor apãrea izolat, în a doua parte a zilei. Vântul va avea unele intensificãri în zona montanã, în estul şi vestul teritoriului, dar izolat şi în celelalte regiuni. Temperaturile maxime, în creştere faţã de intervalul anterior, se vor încadra în general între 17 şi 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 15 grade.
Presiunea atmosferica va creşte, mai mult în estul ţãrii, însã nu va ajunge la normal.

Vineri
Vremea va continua sã se încãlzeascã, dar va fi în general instabilã în jumãtatea de est a ţãrii şi la munte unde, îndeosebi dupã-amiaza şi seara, vor fi înnorãri temporar accentuate şi local averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Punctiform se mai pot cumula cantitãţi însemnate de apã şi vor fi condiţii de grindinã. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 29 de grade, cu cele mai mari valori în regiunile vestice. Minimele termice vor fi cuprinse între 6 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 17...18 grade în Dealurile de Vest.
Presiunea atmosferica va mai creşte, însã cu puţin.

Sambata
Valorile termice vor continua sã creascã uşor şi vor fi mai ridicate decât cele normale pentru ultima decadã a lunii mai în cea mai mare parte a ţãrii. În estul şi sud-estul teritoriului şi în zonele de munte, îndeosebi dupã-amiaza şi seara, cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi local vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Izolat, vor fi posibile cãderi de grindinã şi cantitãţi de apã însemnate. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în vest şi sud-vest, iar cele minime între 6 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 17...18 grade pe litoral şi în Dealurile de Vest.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close