Antena 3 CNN Actualitate Religie Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, despre banii primiți pe card: "Răul nu se ascunde în cifră, ci în simbol"

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, despre banii primiți pe card: "Răul nu se ascunde în cifră, ci în simbol"

Înaltpreasfințitul Teodosie a explicat dacă este păcat sau nu să folosim tichetele de masă primite de la angajator, răspunzând astfel unei întrebări puse de o credincioasă.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, despre banii primiți pe card: "Răul nu se ascunde în cifră, ci în simbol"
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Dec 2022   •   14:53

Într-o emisiune radio, Arhiepiscopul Tomisului le-a răspuns credincioșilor la dilemele pe care aceștia le au.

Astfel, una dintre ascultătoare l-a întrebat pe Teodosie dacă este păcat sau nu să folosească tichetele de masă pe care le primește de la angajatorul său.

Se pare că oamenii care susţin că au o credință puternică sunt reținuți să folosească tichetele oferite sub formă de card, crezând ei că ar fi un obiect ce aparţine diavolului.

Arhiepiscopul Teodosie a răspuns la întrebarea creștinei și a explicat de ce utilizarea cardului nu este dăunătoare.

"Să știți că acele cifre n-au nicio importanță. În Sfânta Scriptură, am spus de atâtea ori, în Cartea Apocalipsei, avem scris expres numărul 666. Nu e în fond răul în cifră, ci în simbol.

Nu e o pecete care intră în noi, nu trebuie să intrăm cu asemenea CIP. Cu asemenea cifre sau bare sau semne de pe un tichet, un aliment, acestea nu sunt în sine lucruri dăunătoare", a spus arhiepiscopul Teodosie.

Pe de altă parte, întrebat despre podoabele femeiești, Teodosie a subliniat faptul că cerceii nu reprezintă o necesitate și este mai bine să nu fie purtați.

"Dacă nu puneți, este mai bine. Nu le faceți un serviciu fetițelor cărora le puneți cercei. Nu sunt o necesitate, se vor obișnui cu ei și pot fi o pricină de a se lăuda sau de a nu fi de acord Dumnezeu cu acest lucru", a mai adăugat ÎPS Teodosie.

 

×
Subiecte în articol: ÎPS Teodosie bani card
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close