Antena 3 CNN Actualitate Religie Ce trebuie să faci pe 9 martie, de Sfinții Mucenici, pentru a avea noroc și bani tot anul

Ce trebuie să faci pe 9 martie, de Sfinții Mucenici, pentru a avea noroc și bani tot anul

Sfinții Mucenici vor fi sărbătoriți mâine, pe 9 martie, în toată țara. Gospodinele vor pregăti mucenici gustoși, iar bărbații se vor cinsti cu 40 de pahare de vin. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le faci ca să ai noroc și bani tot anul.

Ce trebuie să faci pe 9 martie, de Sfinții Mucenici, pentru a avea noroc și bani tot anul
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    08 Mar 2023   •   10:26

Gospodinele din toată țara vor pregăti mâine colaci copți cu nucă și miere în forma cifrei 8, sau mucenici fierți în apă cu zahăr și scorțișoară și nucă, lucru care aduce bunăstare în familie din România.

Dacă vrei să ai noroc tot anul trebuie să știi că mâine se fac praznice și se împart alimente în memoria persoanelor decedate, așa că ar fi bine să dai și tu de pomană. Tot noroc o să ai întregul an dacă nu te vei certa cu nimeni în această zi. Se spune că dacă de cerți de Sfinții Mucenici vei avea necazuri tot anul.

De Sfinții Mucenici sunt aprinse focuri în curți, grădini, pentru a alunga spiritele rele și a aduce norocul și binele pe lângă casă.

Citește și: Cea mai bună reţetă de mucenici moldoveneşti din aluat de cozonac. Secretul constă în tipul de drojdie ales

Tot în ziua de Mucenici, bărbații consumă 40 sau 44 de pahare cu vin, iar pentru a avea bani tot anul, la fiecare pahar de vin se mănâncă o lingură de semințe, fie ele de dovleac sau de floarea soarelui.

O altă tradiție spune că dacă vrei să ai bani tot anul, în această zi să nu dai bani împrumut, îți va lua tot sporul, potrivit libertatea.ro.

×
Subiecte în articol: mucenici
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close