Antena 3 CNN Actualitate România va beneficia de peste 400 de kilometri de autostradă. Ministrul Transporturilor: "Am încheiat toate contractele și suntem în faza de execuție"

România va beneficia de peste 400 de kilometri de autostradă. Ministrul Transporturilor: "Am încheiat toate contractele și suntem în faza de execuție"

Contractele pentru construirea a peste 400 de kilometri de autostradă au fost încheiate, a anunţat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

România va beneficia de peste 400 de kilometri de autostradă. Ministrul Transporturilor: "Am încheiat toate contractele și suntem în faza de execuție"
Sursa foto: Facebook | Partidul Social Democrat
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Feb 2024   •   15:15

Ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a participat la evenimentul de încheiere a seriei de obiective de infrastructură rutieră finanțate prin PNRR, la sediul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Asfel, astăzi a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii vestice a A8, Mureș - Miercurea Mirajului, cu o lungime de 24, 4 kilometri. Valoarea contractului finanțat prin PNRR este de 2,46 miliarde de lei fără TVA. 

"Este important acest contract pentru că este ultimul contract finanțat prin PNRR al CNAIR. Cu această ocazie noi am închis toate contractele și sunt semnate toate contractele finanțate prin PNRR și suntem în faza de execuție. Ministerul Transporturilor are cea mai mare alocare bugetară din PNRR.

Eu îi felicit pe cei de la CNAIR. Sunt 18 proiecte pe rutier finanțate prin PNRR: două secțiuni pe Transilvania, 13 de pe A7, celebru tronson de pe A1 și capetele de pe A8. 

Valoarea proiectelor este de 27,7 miliarde de lei fără TVA, iar totalul de kilometri, 412 kilometri de autostradă. Marcăm un final de etapă. Partea importantă de acum vine.

De asemene, un alt eveniment important este faptul că astăzi lansăm spre licitație drumul expres Arad - Oradea, 120 de kilometri, trei loturi. Sper ca în această primăvară să lansăm și drumul Timișoara - Oravița. Mă aștept să vin constructori importanți care să termine și acest drum expres într-un timp rezonabil", a declarat Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii – 16.02.2024

Participarea ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, la încheierea seriei de obiective de infrastructură rutieră finanțate prin PNRR, la sediul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii

Publicată de Partidul Social Democrat pe Vineri, 16 februarie 2024

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close