Antena 3 CNN Actualitate Salariul pe care îi câștigă un livrator de mâncare, în București. Suma este mai mare decât leafa unui profesor

Salariul pe care îi câștigă un livrator de mâncare, în București. Suma este mai mare decât leafa unui profesor

Indiferent dacă optează pentru bicicletă, scuter sau mașină, livratorii de mâncare din București reușesc să câștige sume considerabile săptămânal, în comparație cu alte domenii de activitate.

Salariul pe care îi câștigă un livrator de mâncare, în București. Suma este mai mare decât leafa unui profesor
Sursa foto: Getty Images I Witthaya Prasongsin
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Feb 2024   •   16:00

Livratorii devin uneori prietenii cei mai apropiați ai românilor, în special atunci când aduc rapid mâncarea caldă la ușa lor.

În București, cererea pentru livrări începe să crească începând cu mijlocul săptămânii, conform datelor unei companii de livrare.

Munca devine mai solicitantă după ora 18:00, conform statisticilor.

Un sfert dintre comenzile din ultimul an au fost plasate între orele 18:00 și 20:00.

În București, unele restaurante acceptă comenzi până spre ora patru dimineața, iar eforturile depuse de livratori sunt recompensate generos.

Dacă clienții sunt mulțumiți, cu siguranță vor fi și generoși.

Cât câștigă pe zi un livrator de mâncare în București

"Dacă ieși și te ții, faci între 10-20 și ajungi la o medie de 2-3 milioane pe zi. Eu de exemplu ies de la 12 și până seara la 12-1”, a spus un livrator, vorbind despre bacșișul primit de la clienți, potrivit Pro TV.

Când vine vorba de mijlocul de transport, livratorii au mai multe variante. Fie că aleg mașina, scuterul sau bicicleta, cu rucsacul în spate, mâncarea va ajunge în siguranță la destinatar.

"Nu este dificilă vremea, dificil este traficul. Cam ăsta ar fi singurul impediment, traficul și nerespectarea regulilor de circulație de către mașini. De multe ori necesită să stai mult în stradă, că ninge, că plouă, că bate vântul”.

În Capitală, sunt tot mai mulți cetățeni străini care preiau comenzi și livrează diverse produse, iar cu banii câștigați aici reușesc să își intrețină familiile lăsate acasă.

"Dificil este că vremea este foarte rece, în ultima lună, în ianuarie, temperaturi scăzute și câteva probleme cu bicicleta. Astăzi nu este bine, deoarece este duminică și oamenii vin la mall. Traficul este foarte rău, dar acest job este bun”, a spus un livrator străin.

Potrivit unei companii de livrări, în București, la mare căutare sunt hamburgerii, shaorma și pizza.

×
Subiecte în articol: livrator salariu
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close