Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Băutura care stimulează creierul mai mult ca un joc de Sudoku. Un pahar de 50 ml declanşează un întreg sistem de procese neuronale

Băutura care stimulează creierul mai mult ca un joc de Sudoku. Un pahar de 50 ml declanşează un întreg sistem de procese neuronale

Licoarea lui Bachus este băutura care stimulează creierul mai mult ca un joc de Sudoku. Degustarea unui pahar de vin declanşează un întreg sistem de procese neuronale.

Băutura care stimulează creierul mai mult ca un joc de Sudoku. Un pahar de 50 ml declanşează un întreg sistem de procese neuronale
Sursa foto: Pexels.com
de Georgiana Adam    |    15 Sep 2022   •   10:00

Vinul este băutura care stimulează creierul mai mult ca un joc de Sudoku. Degustarea vinului roşu are efecte benefice dovedite asupra organismului uman.

Această băutură care stimulează creierul este binecunoscută pentru proprietăţile sale afrodisiace încă din cele mai vechi timpuri.

Neurologul Gordon Shepherd, de la Universitatea Yale, crede că vinul roşu este un antrenament ideal pentru creier, reuşind să declanşeze un întreg sistem de procese neuronale mai mult ca un joc de Sudoku.

Aceste procese presupun mai multă activitate la nivelul creierului decât atunci când se ascultă muzică sau se rezolvă o problemă complexă de matematică, scrie The Independent.

Vinul, băutura care stimulează creierul mai mult ca un joc de Sudoku

În momentul în care persoana degustă vinul, muşchii complicaţi ai limbii sunt puşi să lucreze împreună cu mii de receptori de gust şi miros, arată specialistul. Procesul general angajează creierul mai mult decât o muzică bună sau o problemă dificilă de matematică.

Medicul Shepherd spune că cercetările sale arată că gustul este mult mai subiectiv decat s-a crezut anterior.

În ultima sa carte, cercetătorul a arătat cum adulmecarea și gustarea vinului angajează întregul creier și îl expune la o gimnastică și o capacitate de control sporite.

Potrivit acestuia, moleculele de vin nu au gust, ci creierul ne creează imaginea gustativă pe care o percepem drept gust. Procesul este asemănător cu modul în care creierul percepe culorile.

Totodată, pentru a angrena cât mai mult din activitatea cerebrală, vinul trebuie savurat în înghițituri mici, mai spune cercetătorul.

Proprietăţile vinului roşu

Consumul moderat de vin roşu poate fi benefic pentru organism. Cercetătorii sugerează consumul de 1-2 pahare de vin roşu pe zi.

Un consum moderat de vin roșu, ajută la prevenirea bolilor de inimă şi îmbunătăţeşte sistemul imunitar.

Chiar și într-o cantitate mică, vinul conţine acid folic, vitamina B12 şi vitamina C. Totodată, acesta este bogat în resveratrol, cu dovedite proprietăţi antioxidante. 

Resveratrolul este dovedit a fi un protector eficient impotriva bolii Alzheimer și a demenței.

×
Subiecte în articol: neuroni bautura creier
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close