Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Perioada postului, aur pentru sănătate. Principalele schimbări pozitive care au loc în organism

Perioada postului, aur pentru sănătate. Principalele schimbări pozitive care au loc în organism

Dacă alegem produsele potrivite, nu doar sufletul are de câștigat de pe urma postului, ci și organismul nostru.

Perioada postului, aur pentru sănătate. Principalele schimbări pozitive care au loc în organism
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Mar 2024   •   08:00

Postul reprezintă perioada în care credincioșii nu consumă alimente de origine animală, fiind vorba despre un mijloc de mântuire și de curățare spirituală.

Pe lângă rolul pe care îl are în plan religios, postul aduce numeroase beneficii organismului, tocmai prin faptul că îi permite acestuia să elimine toate toxinele acumulate.

Totuși, în această perioadă, mulți oameni cad în capcana alimentelor găsite pe rafturile magazinelor, care nu sunt deloc o alegere sănătoasă, motiv pentru care efectele benefice ale postului sunt anulate.

Este important să profităm cât mai mult de produsele simple și de mâncărurile preparate în casă, astfel încât să ne putem bucura de efectele pozitive ale postului.

Principalele efecte ale postului asupra organismului

Eliminarea reziduurilor. În perioada postului, organismul este eliberat de sarcina prelucrării alimentelor grele, motiv pentru care începe să elimine grăsimea depozitată pe anumite organe, care ne afectează considerabil sănătatea.

De asemenea, în timpul acestei cure, activitatea rinichilor, a ficatului și a altor organe este intensificată, iar toxinele din corp sunt transportate către căile de eliminare.

În acest caz, postul oferă și șansa pierderii în greutate, prin faptul că organismul începe să transforme grăsimea în energia de care are nevoie pentru susținerea funcțiilor sale.

Curățarea sângelui. Odată ce toxinele sunt eliminate, sângele este mult mai oxigenat, iar circulația este îmbunătățită. Efectul benefic va fi resimțit, de asemenea, și la nivelul inimii.

Reechilibrare hormonală. Studiile au dovedit că alimentația de post are un efect benefic asupra echilibrului hormonal, fiind observate schimbări, de exemplu, în cazul femeilor care se confruntă cu endometrioză sau menstre neregulate, notează doc.ro.

Reducerea inflamației: Postul poate reduce nivelul de inflamație din corp, ceea ce poate avea beneficii privind reducerea simptomelor cauzate de afecțiunile inflamatorii.

Postul are numeroase alte beneficii, pe care le putem observa ușor în perioada în care respectăm un astfel de regim.

Specialiștii atrag atenția că postul poate avea efecte uimitoare asupra organismului, însă doar dacă se bazează pe consumul de preparate simple, compuse din legume, leguminoase, fructe, cereale integrale, nuci și semințe.

Femeile însărcinate și vârstnicii cu probleme de sănătate sunt sfătuiți de specialiști să nu țină post. 

De asemenea, persoanele care urmează un tratament medicamentos trebuie să discute cu medicul înainte de a ține post.

×
Subiecte în articol: postul Pastelui beneficii sănătate
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close