Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Cele mai neobişnuite boli pe care le poţi lua de la o ieşire la iarbă verde

Cele mai neobişnuite boli pe care le poţi lua de la o ieşire la iarbă verde

Cele mai neobişnuite boli pe care le poţi lua de la o ieşire la iarbă verde
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    02 Mai 2016   •   15:10

Fie că este vorba de o plimbare de o seară sau de un weekend cu cortul, te poţi îmbolnăvi uşor din motive banale, scrie descopera.ro, citând livescience.com.

Iată cinci dintre cele mai ciudate boli:

Giardia

Ai grijă ce apă bei. Există riscul să oferi organismului tău mai mult decât ţi-ai propus, şi anume parazitul Giardia.
Simptomele sunt balonare, dureri abdominale şi diaree, însă sunt atât de puternice încât o persoană nu poate trăi cu ele. Acestea pot dura de la două la şase săptămâni, dar medicamentele antiparazitice pot scurta perioada de timp.

Ciuma

Ciuma are două forme de manifestare. Prima se prezintă prin noduri umflate şi negre. Vor apărea aproape de locul în care persoana a fost ciupită de un purice şi sunt uşor de observat.

Cealaltă formă afectează plămânii şi apare când bacteria este inhalată.

Febra Iepurelui

În mod normal, febra iepurelui este destul de rară. În ultimele două decenii au fost raportate doar 125 de cazuri pe an.

Hantavirus

Dacă te afli într-o zonă în care se găsesc şobolani, asigură-te că există ventilaţie sau că ai la tine o mască pentru a nu inhala nimic.

Naegleria Fowleri

Cunoscută şi drept ”amiba mâncătoare de creier”, este la fel de periculoasă precum arată şi numele. Microbul este găsit în ape calde (lacuri, râuri), cauzează o infecţie rară a creierului, denumită meningoencefalită ameobică primară şi, de cele mai multe ori, duce la moarte.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close