Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Facturi uriașe la utilități în spitalele din București. Pacienții stau în frig, nu e apă caldă de 3 luni

Facturi uriașe la utilități în spitalele din București. Pacienții stau în frig, nu e apă caldă de 3 luni

Începe coșmarul în spitale din cauza facturilor uriașe la utilități. Pacienţii riscă să rămână fără tratatamente.

de Cristina Ştefan    |    19 Oct 2022   •   09:42

De exemplu, Spitalul Floreasca a primit facturi de 420 de mii de lei. Alte unități medicale nu pot nici acum asigură apa caldă, iar de căldură nici nu poate fi vorba.

Spitalele din România devin și mai sărace din cauza scumpirilor și a facturilor uriașe de la utilități.

Spitalul Floreasca a primit în lunile august și septembrie, doar pentru energie electrica, facturi în valoare de 420 de mii de lei.

Anul trecut în aceeași perioada facturile pentru energie electrica a fost de 310 mii de lei, spun reprezentanții Spitalului.

80% din bugetul unui spital se duce pe salariile personalului. Asta înseamnă ca rămân și mai puțin bani pentru tratamentele vitale și materiale sanitare.

Spitalul de neurologie nu are apă caldă de 3 luni

Și Institutul Matei Balș a primit o factura mare la curent. Numai pentru luna august - 300 de mii de lei fata de 200 de mii de lei factura din aceeași luna de anul trecut.

Unitățile medicale de stat au facturi uriașe chiar dacă beneficiază de preț plafonat , alături alte instituții publice.

Sezonul rece ii prinde într-o situație gravă și pe bolnavii de la Institutul de Neurologie, aici de 3 luni pacienții nu au apă caldă și nu vor avea nici căldură. Spitalul spune ca nu își permite sa investească în centrala proprie.

×
Subiecte în articol: spitalul Floreasca factura
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close