Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Medicii fac un apel disperat pentru deblocarea angajărilor. În București este nevoie de 900 de cadre medicale

Medicii fac un apel disperat pentru deblocarea angajărilor. În București este nevoie de 900 de cadre medicale

Medicii fac un apel disperat la Ministerul Finanțelor pentru a debloca angajările în spitale. Lipsa este resimțită în cea mai mare parte a spitalelor din țară. Doar în București deficitul este de 900 de cadre medicale.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Ian 2024   •   16:59

"În calitate de președinte al Colegiului medicilor din municipiul București, am făcut un apel către deblocarea posturilor din sănătate și bineînțeles că m-am referit în primul rând la municipiul București, pentru că deși în București aparent avem un număr mare de medici, comparativ cu alte orașe ale țării, totuși există un număr mare de posturi vacante în spitale.

Aproximativ 500 de posturi de medici în spitalele care sunt în coordonare a Ministerului Sănătății și aproximativ 390 de posturi care sunt în spitalele coordonate de ACSMB sunt neocupate. 

Aproximativ 4.500 de tineri medici au promovat examenul de medici specialiști, dar posturile din sistemul de sănătate de stat, din sistemul public sunt blocate și în acest sens au fost demersuri.

Citește și: Valoarea tichetelor pentru persoanele care donează sânge a crescut de patru ori. Suma pe care o vor primi acum donatorii

Suntem și noi, alături de celelalte organisme, care așteaptă acest răspuns și apelul nostru încă o dată este către toate autoritățile competente care pot să contribuie la găsirea acestor soluții, atât legislative, cât și fiscale, ca să poată debloca angajările din sistemul public de sănătate", a declarat prof. unir. dr. președinte Colegiul Medicilor din municipiul București. 

×
Subiecte în articol: deficit cadre medicale posturi blocate
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close