Antena 3 CNN Actualitate Scandal la discursulul controversat al lui Viktor Orban, de la Băile Tușnad. Românii nu au fost lăsați să participe

Scandal la discursulul controversat al lui Viktor Orban, de la Băile Tușnad. Românii nu au fost lăsați să participe

A fost scandal la discursul controversat al premierului Ungariei, Ludovic Orban, la Băile Tușnad. Zeci de români nu au fost lăsați să participe.

de Ioana Mircea    |    22 Iul 2023   •   13:23

Miniștrii Apărării, Justiției, Energiei și Agriculturii, din Ungaria au participat astăzi la discursul premierului ungar, Ludovic Orban, de la Băile Tușnad.

Forțele de ordine nu au lăsat un grup de români cu steaguri românești să participe la eveniment.

Este o vizită fără precedent în condițiile în care la școala de vară de anul trecut nu au participat în număr atât de mare.

Ludovic Orban a avut un discurs controversat în care a discutat despre ce i-a permis statul român să vorbească la eveniment, dar și despre războiul din Ucraina.

Citește și: Tensiune maximă înainte de discursul lui Viktor Orban la Băile Tușnad | Mai multe organizații au anunțat proteste | Liderii UDMR cer protecție pentru premierul ungar 

"Se scrie aici să nu vorbim despre unități teritoriale administrative din România. Eu cred că se gândesc la Ardeal și Ținutul Secuiesc, însă noi niciodată nu am declarat că acestea ar fi unități teritoriale românești.

Ce oferim noi, prietenilor noștri români. Dacă președintele României vine în Ungaria și ține un discurs, nu îi vom stabili ce anume subiect poate aborda sau nu. De asemenea, punctăm faptul că cea mai mare ambiție a fraților noștri români, de a adera la spațiul Schengen este susținută de Ungaria.

Atragem atenția că începând din 1 iulie 2024, Ungaria va avea președinția Consiliului European și scopul nostru prioritar este să obținem statalul de stat membru Schengen al României", a spus Ludovic Orban în discursul său.

×
Subiecte în articol: Ungaria Băile Tușnad Viktor Orban
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close