Antena 3 CNN Actualitate Scandal în Alianța pentru Capitală. Rareș Bogdan, avertisment tranșant pentru USR, după disensiunile majore: ”Nu va câștiga nicio primărie...”

Scandal în Alianța pentru Capitală. Rareș Bogdan, avertisment tranșant pentru USR, după disensiunile majore: ”Nu va câștiga nicio primărie...”

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan susține că încurajează formarea unei alianțe din partea dreptei pentru alegerile locale din Capitală. Surse politice susțin însă că există disensiuni puternice în ceea ce privește alegerea candidaților comuni, context în care Rareș Bogdan transmite un avertisment tranșant partidului USR, condus de Dan Barna.

Scandal în Alianța pentru Capitală. Rareș Bogdan, avertisment tranșant pentru USR, după disensiunile majore: ”Nu va câștiga nicio primărie...”
Sursa foto: Hepta
de Cristina Tudorache    |    26 Iul 2020   •   19:20

Rareș Bogdan susține că PNL este de departe partidul cel mai bine cotat în sondaje și deja a făcut multe compromisuri pentru formarea unei alianțe și alegerea unor candidați comuni la primăriile de sector și Primăria Generală a Municipiului București.

”PNL, partidul aflat la guvernare și sub parteneriat asumat cu președintele Klaus Iohannis a decis să facă absolut orice, să cedeze, să fie absolut rațional pentru a găsi soluții comune pentru ca dreapta să aibă o alianță pentru primăriile de sector, nu doar pentru cea generală.”, a declarat Rareș Bogdan, la Antena3.

Scandal în Alianța pentru Capitală. PNL și USR nu se înțeleg asupra candidaților comuni

Rareș Bogdan susține că partidul său a făcut deja un compromis prin a-l susține pe Nicușor Dan (USR) drept candidat oficial comun la Primăria Capitalei, deși avea doi candidați liberali mai potriviți, cu o încredere mai mare, astfel încât PNL dorește acum trei dintre cele șase sectoare ale Bucureștiului.

Scandal în Alianța pentru Capitală. Rareș Bogdan, avertisment tranșant pentru USR, după disensiunile majore: ”Nu va câștiga nicio primărie...”

Rareș Bogdan, avertisment tranșant pentru USR, după disensiunile majore: ”Nu va câștiga nicio primărie...”

”Ne dorim foarte mult să ajungem la un compromis care să ne ducă la candidați comun pentru ca primăriile de sector să fie câștigate cel puțin 5 din 6 sau 4 din 6. În cazul în care nu vom ajunge eu îi avertizez pe colegii și prietenii de la USR că USR nu v-a câștiga nicio primărie din București dacă nu v-a ajunge la un compromis cu PNL și PMP și riscăm să câștigăm maxim două primării de sector, poate trei cu greu și celealte să aparțină PSD”, a mai adăugat Rareș Bogdan.

”Noi am spus foarte clar: vreți 3-3, în regulă acceptăm și această condiție, din care un loc din cele trei sectoare îl dăm colegilor și partenerilor de nădejde de la PMP. După ce am cedat și acest lucru, USR a venit cu o nouă pretenție legate de persoanele care ar urma să candideze, respectiv Dan Cristian Popescu și candidatul nostru de la 5. 

Le am explicat că în toate sondajele pe care le avem, Dan Cristian Popescu se află la peste 40% din intențiile de vot și nu există în interiorul dreptei o altă personalitate care să aibă un scor mai bun ca el.”, a mai afirmat Rareș Bogdan, la Antena3.
 

×
Subiecte în articol: Rareș Bogdan alianta USR Klaus Iohannis
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close