Antena 3 CNN Actualitate Ședință de urgență în București, înainte de controalele de la stațiile GPL. Prefectul Capitalei: "Avem toleranță zero la orice minimă abatere"

Ședință de urgență în București, înainte de controalele de la stațiile GPL. Prefectul Capitalei: "Avem toleranță zero la orice minimă abatere"

Şedinţă de urgenţă în București, înainte controalelor de la staţiile GPL. Prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, a dat declarații în direct la Antena 3 CNN.

de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Aug 2023   •   12:42

"Controalele vor începe de astăzi, după şedinţa Colegiului Prefectural, pe care am convocat-o la ora 11, în conformitate cu dispoziţiile prim-ministrului, Marcel Ciolacu.

După cum ştim, din infromaţiile pe care le deţinem şi sunt publice, la nivelul Municipiului Bucureşti funcţionează aproape 400 de benzinării şi staţii de gaz, acele aşa-zise GPL.

Citeşte şi: Raed Arafat, declarații de ultimă oră, despre tragedia de la Crevedia

Toate vor fi reverificate, deşi aceste verificări se fac periodic de către ISU, în pricipal. Toate vor fi reverificate şi, în conformitate cu dispoziţiile primului ministru, avem toleranţă zero la orice minimă sincopă sau abatere de la legislaţia în vigoare.

Dacă o astfel de atitudine iresponsabilă va fi găsită la nivelul Municipiului Bucureşti, staţia va fi închisă de îndată, iar cei ce o administrează vor avea cu siguranţă dosar penal, riscă reţinerea şi arestare. Este o chestiune extrem de serioasă şi nu ne jucăm cu aşa ceva.

Citeşte şi: "Pompierii au căzut din suflul puternic care a fost" Mărturii în lacrimi ale oamenilor din Crevedia, după dezastrul provocat de explozie

Se vor face verificări în teren, se vor cere actele la zi, se vor cere toate autorizaţiile necesare pentru funcţionare, autorizaţiile ISCIR, de exemplu", a declarat Rareş Hopincă,  prefectul Capitalei, în direct la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close