Antena 3 CNN Actualitate Social Aparatul din casă care dublează factura la energie. O singură oră de consum te arde la buzunare

Aparatul din casă care dublează factura la energie. O singură oră de consum te arde la buzunare

Factura la energie poate fi dublată de unele aparatele electrocasnice, de aceea este bine să ştim cât consumă fiecare, mai ales în sezonul rece.

Aparatul din casă care dublează factura la energie. O singură oră de consum te arde la buzunare
Sursa foto: Pixabay
de Alexandra Dima    |    05 Noi 2023   •   14:00

Aparatul din casă care îți dublează factura la curent poate fi cuptorul electric care consumă într-o singură oră cât alte electrocasnice într-o singură săptămână.

Multă lume îl folosește mai ales în sezonul rece fără să știe cât de mult le încarcă factura.

Topul electrocasnicelor care consumă cea mai multă energie

Luis Juanico, doctor în inginerie nucleară, a făcut o serie de teste asupra consumatorilor casnici. 

Cuptorul electric, care are o putere de aproximativ 3.000 de wați, este un mare consumator de energie. Însă există pe piață modele care consumă chiar și 10.000 de wați! 

Pe locul doi se află mașina de spălat rufe. Acest aparat consumă în jur de 300 de wați la ciclul de spălare cu apă rece. Însă atunci când are nevoie de apă încălzită ajunge la o putere de 2.500-3.000 de wați.

La fel se întâmplă și în cazul mașinii de spălat vase, care funcționează tot timpul cu apă caldă, la o putere medie constantă de până la 3.000 de wați, ceea ce înseamnă o factură la curent considerabil mai mare.

Boilerul electric se afllă, la rândul său, în top marilor consumatori. Acesta are o putere de consum de până la 3.000 de wați. Pe de altă parte, persoanele care țin aerul condiționat în priză pornit pe 24°C consumă 2.000 de wați.

Specialistul a atras atenție ca factura la curent  poate fi mărită și de fierul de călcat, care în funcție de model poate ajunge până la 2300 de wați. Cele mai mici, portabile, consumă 800 de wați.

Totodată, prăjitorul electric consumă 2000 de wați, cafetiera și ibricul electric, 900 de wați, iar aparatul de făcut gofre are un consum de 800 de wați. Cât despre televizoarele cu LED, acestea consumă  50 sau 60 de wați, potrivit gandul.ro. 

×
Subiecte în articol: facturi energie cuptor cu microunde
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close