Antena 3 CNN Actualitate Social "Atunci când tehnologia va depăși mintea umană, riscul dispariției este foarte sus" | Avertismentul făcut de profesorul Dulcan

"Atunci când tehnologia va depăși mintea umană, riscul dispariției este foarte sus" | Avertismentul făcut de profesorul Dulcan

Profesorul Dulcan a vorbit la Antena 3 CNN despre asaltul tehnologiei asupra educației. Acesta consideră ca inovațiile sunt utile în viața omului, atâta vreme cât sunt utilizate cu măsură.

de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Ian 2024   •   18:25

"Atunci când tehnologia va depăși mintea umană, riscul dispariției este foarte sus. Romanii spuneau următorul lucru: ia din viață orice vrei, dar nu uita că există o plată. 

Noi ne dăm în vânt după tot felul de device-uri, tehnici avansate, dar eu cred că tot ceea ce inventăm și credem că este util pentru specia noastră, nu este chiar așa. 

De exemplu, despre telefonul mobil. Toată lumea vorbește de avantajele lui, dar el funcționează pe microunde. Nu este un lucru de dorit. 

Citește și: Cuvântul pe care majoritatea oamenilor îl scriu și îl pronunță greșit, deși este folosit zilnic

Tehnologia este utilă, indubitabil. Cel care nu este de acord are un retard în gândire. Dar toate trebuie făcute cu rațiune", a declarat profesorul Dumitru Dulcan. 

Urmăriţi mai jos interviul integral:

×
Subiecte în articol: tehnologie impactul educatie
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close