Antena 3 CNN Actualitate Cultură Cuvântul pe care majoritatea oamenilor îl scriu și îl pronunță greșit, deși este folosit zilnic

Cuvântul pe care majoritatea oamenilor îl scriu și îl pronunță greșit, deși este folosit zilnic

Limba română este o limbă fonică, ceea ce înseamnă că unele cuvinte sunt citite așa cum se scriu. Cu toate acestea, există și numeroase cuvinte care îi pun în dificultate pe vorbitori.

Cuvântul pe care majoritatea oamenilor îl scriu și îl pronunță greșit, deși este folosit zilnic
Sursa foto: pixels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Ian 2024   •   18:01

Multe persoane pot susține că știu limba română la perfecție. Dar anumite cuvinte vor crea mereu conflicte, punându-i pe mulți în situația în care se îndoiesc de cunoștințele lor.

Un astfel de cuvânt problematic este "serviciu". Majoritatea spun și scriu "servici", în loc de "serviciu", care este varianta corectă. Așadar, nu există decât o singură formă corectă a acestui cuvânt în dicționarul limbii române.

Deși auzim multe persoane care spun "servici", trebuie să știți că această formă nici măcar nu există în dicționar.

Citește și: Ministerul Educației, precizări despre transportului gratuit al elevilor navetiști. Data de la care copiii nu vor mai plăti pentru a ajunge la școală

Indiferent de sensul sau contextul în care folosim acest cuvânt, este important să știm că se folosește numai într-o singură formă, și acela este "serviciu".

×
Subiecte în articol: cuvant greşeli gramaticale
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close