Antena 3 CNN Actualitate Social Ce nu ai voie să cari vreodată cu liftul şi care este amenda dacă încalci regulile

Ce nu ai voie să cari vreodată cu liftul şi care este amenda dacă încalci regulile

Probabil te-ai gândit de multe ori să te foloseşti de liftul din bloc pentru a putea urca în locuinţă pachetele voluminoase. Însă, mulţi români nu ştiu faptul că riscă amenzi usturătoare pentru astfel de practici.

Ce nu ai voie să cari vreodată cu liftul şi care este amenda dacă încalci regulile
Sursa foto: Pexels
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Iul 2023   •   12:00

Conform regulilor din construcţii existente în România, o clădire care are mai mult de cinci etaje trebuie să aibă cel puţin un lift. Chiar dacă nu pare, utilizarea unui lift dintr-o anumită clădire se poate face doar în baza unor reguli bine stabilite, altfel există inclusiv posibilitatea ca o persoană să fie amendată dacă nu respectă o regulă sau alta de utilizare a liftului respectiv.

În general, persoanele care locuiesc la bloc, şi nu numai, au interdicţie în a utiliza liftul pentru a transporta mai multe tipuri de "bagaje". În primul rând, vorbim despre bagaje voluminoase de genul saci cu moloz sau alte resturi de materiale de construcţie. O persoană nu are voie să transporte un sac cu resturi care să cântărească mai mult de 30 de kilograme.

Citeşte şi: Turişti români, amendați după ce au cumpărat bilete online de transport, într-o mare capitală europeană: "Sistemul este total absurd"

De asemenea, fiind vorba despre un spaţiu închis, mic, care nu poate fi aerisit, locuitorii unui bloc nu au voie să care cu liftul produse inflamabile sau care degajă mirosuri greu de suportat.

Care este amenda pentru cei care nu folosesc corect liftul 

În general, în astfel de cazuri vorbim despre aplicarea unor amenzi care să ajungă la câteva sute de lei. În plus, dacă liftul a avut de suferit în urma transportului, persoana care a cauzat probleme va fi nevoit să plătească şi reparaţiile. 

Conform Antena1, anumite interdicţii în a utiliza liftul sunt impuse de legislaţia în vigoare, tocmai pentru că există pericolul de a pune în primejdie una sau mai multe vieţi omeneşti. 

×
Subiecte în articol: amenda lift bagaje
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close