Antena 3 CNN Actualitate Șoferii de TIR și fermierii au încercuit Capitala și au provocat haos pe centură | "E de ajuns să blocăm vămile!" | Unii protestatari au fost duși la Poliție

Șoferii de TIR și fermierii au încercuit Capitala și au provocat haos pe centură | "E de ajuns să blocăm vămile!" | Unii protestatari au fost duși la Poliție

Fermierii și șoferii de TIR-uri au încercuit astăzi Capitala iar protestatarilor li se alătură transportatori din mai multe orașe, care vor să ajungă în fața Guvernului și a Parlamentului!

de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Ian 2024   •   17:00

Ei spun că au ajuns cu răbdarea la capăt din cauza accizelor ridicate la combustibil, a scumpirii polițelor RCA și a taxelor de drum.

"Nu mai supraviețuim, ca societăți, asigurările sunt foarte mari, iar impozitul care se duce la 3% ne dă cu totul în cap. Deja, 2023 l-am trecut foarte greu", explică un bărbat participant la protest.

"Vom fi nevoiți sa închidem firmele. Să vedem de unde își mai strâng ei banii pentru pensiile nesimțite", adaugă un altul.

Antena 3 CNN: mai mulți protestatari au fost duși la Poliție

Pe Centura Bucureștilor s-a instaurat haosul, iar polițiștii încercau, miercuri după-amiază, să deblocheze traficul.

Au apărut și primele incidente: potrivit Antena 3 CNN, mai mulți protestatari au fost duși la Poliție și amenințați cu dosare penale.

Constanța, Cluj, Suceava și Buzău sunt alte județe unde agricultorii și transportatorii au ieșit și au blocat circulația pe șosele. 

Unii dintre ei spun că vor merge până la București, dacă responsabilii guvernamentali nu le iau în seamă protestul și nu dispun măsuri în consecință.

"Vom protesta pașnic. Ca și colegii din alte județe, vom merge încolonați spre Capitală", avertizează un șofer din Buzău.

Alții se gândesc la variante chiar mai radicale.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Protestatar: "Nu trebuie să blocăm Capitala, e de ajuns să blocăm vămile!"

"Nu e nevoie să blocăm Capitala. E de ajuns să blocăm vămile. (Cred că) ăsta e următorul pas", a afirmat un participant la protestul de la Cluj.

"Încă de la ora zece a dimineții de azi, transportatorii au decis să blocheze Centura Capitalei. Vorbim despre zeci, chiar sute de camioane.

În prezent, în zona Jilava se circulă, dar mai devreme, la Bragadiru, am stat în coloană o oră. Am văzut că este coadă și către Pantelimon.

Protestatarii cu care am vorbit spun că sunt deciși să continue până vor obține o diminuare a taxelor, care au ajuns atât de mari încât munca nu se mai justifică", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Ana Ciuvică.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a spus că nu a primit revendicări din asociațiilor de fermieri și a subliniat că afirmațiile sale nu îi vizează pe transportatori.

"Formele asociative din agricultură nu-și asumă acest protest spontan", a declarat Barbu la Antena 3 CNN.

El a mai precizat că a decis să le ceară asociațiilor să-i trimită, până vineri, la minister, lista de revendicări.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close