Antena 3 CNN Actualitate Un tânăr din Vaslui a fost condamnat la închisoare cu suspendare, după ce a câștigat peste 160.000 de euro din gaming

Un tânăr din Vaslui a fost condamnat la închisoare cu suspendare, după ce a câștigat peste 160.000 de euro din gaming

Tânărul de 25 de ani pasionat de jocuri online a reuşit să căştige peste 160.000 de euro din gaming. Sumele importante intrate în conturile sale au atras atenția autorităților, care au declanșat o anchetă.

Un tânăr din Vaslui a fost condamnat la închisoare cu suspendare, după ce a câștigat peste 160.000 de euro din gaming
de Georgiana Adam    |    16 Feb 2021   •   19:04

În urma verificărilor realizate la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vaslui tânărul 25 de ani, din Bârlad, a ajuns să datoreze statului român peste 20.000 de euro, care ar fi însemnat taxe și impozite pentru banii câștigați din gaming. 

Mai exact, s-a constatat că în perioada anilor 2015- 2019, el a câștigat din gaming peste 160.000 de euro (648.853 de lei, 29.528 de euro și 1.830 de lire sterline). 

Pus sub acuzare și trimis în judecată pentru evaziune fiscală, el a achitat integral prejudiciul adus statului şi a făcut demersurile pentru a intra în legalitate.

Pentru cei patru ani în care nu a declarat veniturile, tânărul a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, fiind obligat să respecte un program de supraveghere timp de un an.

Tânărul a contestat sentința, considerând-o prea aspră

"Această pedeapsă, orientată spre minimul rezultat ca urmare a aplicării cauzelor de reducere, este suficientă și de natură a-l reeduca pe inculpat și de a-l determina ca pe viitor să se conformeze dispozițiilor legale dictate în vederea asigurării unei atitudini corecte față de îndeplinirea obligațiilor fiscale”, au argumentat magistrații Tribunalului Vaslui hotărârea pronunțată la sfărşitul lunii trecute.

O decizie definitivă în acest caz urmează a fi pronunțată de Curtea de Apel Iași, după judecarea căii de atac, informează libertatea.ro
 

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close