Antena 3 CNN Actualitate Cu ce preț vor să vândă țăranii roșiile românești în piețe. Plătim cel mai mult din Europa

Cu ce preț vor să vândă țăranii roșiile românești în piețe. Plătim cel mai mult din Europa

România plătește cel mai mare preț din toată Europa la roșii. Țăranii se plâng că trebuie să investească mai mult, iar asta se va simți în buzunarul românilor.

Cu ce preț vor să vândă țăranii roșiile românești în piețe. Plătim cel mai mult din Europa
Sursa foto: Gettyimages | Klaus Vedfelt
de Ioana Mircea    |    14 Mar 2023   •   23:32

Românii plătesc pentru legume și fructe mai mult decât grecii, spaniolii și italienii. Doar într-o singură lună, preţul acestora a crescut cu peste 6%. Cu toate acestea, în piaţă sau în supermarketuri, putem observa că prețurile au crescut mult mai mult decât șase procente.

Ionuţ Dragomir are în comuna Vidra din judeţul Ilfov mai multe sere cu salată verde şi roşii. În acest an, a fost nevoit să reducă din suprafața cultivată. 

"Am redus din cauza costurilor. Ale încălzirii. Încălzim cu lemne. Folosim undeva la 300 şi ceva de kg pe noapte. Trebuie minim 15 grade noaptea. Prețul seminței, folia asta s-a scumpit, aţa de legat s-a scumpit. Sperăm noi să ieşim cu 35 de lei. Mergem în engrosul Pucheni, acolo vindem", a declarat fermierul.

Citește și: Cât a ajuns să coste un ou de ţară | Este mai scump decât un kilogram de mere

Acum, un kilogram de roșii a ajuns să coste în supermarketuri și prețuri, chiar și 20 de lei, potrivit observatornews.ro.

×
Subiecte în articol: rosii
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close