Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu se cere la DNA: Vreau să fiu audiat legat de Bica, Udrea şi Horia Georgescu

Traian Băsescu se cere la DNA: Vreau să fiu audiat legat de Bica, Udrea şi Horia Georgescu

Traian Băsescu se cere la DNA: Vreau să fiu audiat legat de Bica, Udrea şi Horia Georgescu
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    22 Sep 2016   •   16:23

Fostul președinte Traian Băsescu a făcut declarații dure cu o zi înainte ca fiica sa să fie audiată la DNA și le-a cerut judecătorilor să-l audieze în dosare celebre în care sunt acuzate Elena Udrea și Alina Bica, dar și în cel al lui Horia Georgescu, fostul șef ANI.

”Ce s-a întâmplat din 2015 încoace e mizerabil. Nu mi s-a comunicat de ce mi se refuză audierea. Sunt un om care nu suportă nedreptatea. Trebuie să vorbesc înainte ca aceşti oameni să fie condamnaţi. Nu mai pot rămâne neutru legat de ceea ce se întâmplă cu câteva persoane. S-a depăşit o limită de funcţionare a statului de drept şi nu voi permite asta. 

Eu de abia aștept să fiu chemat în instanță, fie în dosarul doamnei Udrea, fie în cel al lui Bica. Aş putea ca martor în procesului Alinei Bica să spun mult mai multe decât v-aş putea spune dvs. Mi se refuză dreptul de a fi martor în procesul Alinei Bica, ceea ce e foarte greşit. Va fi un moment în care voi începe să vorbesc public. Instituţiile statului nu pot transforma statul într-unul mafiot care dispune arestări după bunul plac. Vreau să fiu martor în procesul doamnei Bica. Instanţele au refuzat şi nu este corect. Cer public să fiu audiat legat de Bica, Udrea şi fostul preşedinte ANI, în instanţă”, a spus Traian Băsescu, la România TV.

Mai multe audieri au avut loc joi dimineață la DNA, într-un dosar privind sute de mii de euro care ar fi ajuns în campania lui Traian Băsescu din 2009, prin intermediul Elenei Udrea.

Joi dimineață, la DNA au ajuns Ioana Băsescu, Elena Udrea, Dan Andronic, și fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului în vremea Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia, cel care ar fi dat celebra geantă cu 900.000 de euro.

Campania lui Băsescu din 2009, anchetată de procurori. Dosarul, disjuns din "Microsoft"

Informațiile au fost prezentate joi, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

×
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close