Antena 3 CNN Actualitate Transport ilegal de arme, descoperit în vama Albiţa: 110 pistoale şi carabine, 78.400 de cartuşe şi peste 1.000 de rezervoare de gaz

Transport ilegal de arme, descoperit în vama Albiţa: 110 pistoale şi carabine, 78.400 de cartuşe şi peste 1.000 de rezervoare de gaz

Transport ilegal de arme, descoperit în vama Albiţa: 110  pistoale şi carabine, 78.400 de cartuşe şi peste 1.000 de rezervoare de gaz
Sursa foto: Foto: goulburnvalleyblogs.blogspot.com
06 Mar 2012   •   14:54

Un transport ilegal de arme constând în 111 pistoale şi carabine, 78.400 de cartuşe şi peste 1.000 de rezervoare de gaz a fost descoperit, luni, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, la ieşirea din ţară, informează Mediafax. Armamentul fusese încărcat în Spania şi avea destinaţia Republica Moldova.
   
Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi, transportul conţinea 83 de carabine, 28 de pistoale, 78.400 de cartuşe şi 1.010 rezervoare de gaz, care fuseseră încărcate în Spania, într-un tir înmatriculat în România, cu destinaţia Republica Moldova.
   
Conform surselor citate, tir-ul a tranzitat România fără a respecta regimul armelor şi muniţiilor, astfel că autorităţile vamale au dispus confiscarea armamentului şi a muniţiilor aferente.
   
"Automarfarul înmatriculat în România a circulat sub acoperirea unor declaraţii de export emise în Spania pentru Republica Moldova. Inspectorii vamali au verificat legalităţii ieşirii mărfii din ţară, din punct de vedere al respectării regimului armnelor şi muniţiilor. Astfel, s-a constat că tranzitul mărfii prin România nu a respectat prevederile legale în vigoare, în consecinţă autoritatea vamală a reţinut armele şi muniţiile având în vedere că ele sunt supuse unor reglementări speciale", se arată într-un comunicat dat publicităţii marţi de Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale IaşiIaşi.
   
Autorităţile vamale vasluiene a predat întreaga cantitate de armament şi muniţie Serviciului Teritorial de Frontieră Vaslui pentru continuarea cercetărilor pe linie penală.
 

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close