Antena 3 CNN Actualitate Trei medalii de aur și una de argint, obținute de elevii români la Olimpiada Internațională de Chimie

Trei medalii de aur și una de argint, obținute de elevii români la Olimpiada Internațională de Chimie

Elevii români care au participat la Olimpiada Internațională de Chimie 2021, organizată de Japonia și desfășurată online, au luat trei medalii de aur și una de argint. “Este un rezultat cu adevărat excepțional”, cel mai bun din ultimii cinci ani, a spus profesorul Marius Andruh, coordonator al echipei de cadre didactice care a pregătit lotul românesc.

Trei medalii de aur și una de argint, obținute de elevii români la Olimpiada Internațională de Chimie
Sursa foto: edupedu.ro
de Claudia Popovici    |    02 Aug 2021   •   19:39

Potrivit organizatorilor, la concurs au participat elevi din 79 de țări. Echipa care a reprezentat România la Olimpiada Internațională de Chimie desfăşurată online pe 28 iulie a fost Universitatea din București.

Olimpiada Internațională de Chimie a fost la 53-a ediție organizată anul acesta de Japonia la care, în premieră, nu a avut loc și proba practică, care este importantă pentru o disciplină precum chimia.

„A fost o olimpiadă grea, suntem fericiți că am putut să o organizăm de la etapa de masă, cu peste 800 de participanți, până la etapa internațională. Rezultatele se datorează în primul rând elevilor și pasiunii lor pentru chimie, dar și profesorilor, în special cei de la clasă, precum și grupului de profesori universitari care s-au ocupat pe scurt, dar eficient de pregătirea lor. Felicitări părinților care i-au crescut frumos”, a declarat pentru edupedu.ro profesorul Marius Andruh, coordonator al echipei de cadre didactice care a pregătit lotul românesc.

Cine sunt elevii români care au luat medalii de aur şi argint la Olimpiada Internațională de Chimie 2021

Medalia de aur: Mircea-Raul Bodrogean, Liceul Internațional de Informatică, București – aur. A terminat clasa a XII-a anul acesta. Bodrogean a câștigat medalia de aur și în urmă cu doi ani, la Olimpiada de la Paris, a precizat Andruh. Potrivit acestuia, Bodrogean a fost primul în acest an și la Olimpiada Mendeleev din Rusia, despre care spune că este un concurs foarte greu, la care au participat elevi din 28 de state.

Medalia de aur: Tudor Lile, Colegiul Național „Moise Nicoară”, Arad. A terminat clasa a XII-a. În 2019 a obținut medalia de argint la ediția din Paris.

Medalia de aur: Alexandru Cătălin Dianu, Liceul Internațional de Informatică, București – a terminat clasa a XI-a.

Medalia de argint: Ștefan Dimitriu, Colegiul Național „Andrei Șaguna”, Brașov - a terminat clasa a XII-a.

Profesorul Andruh a precizat că ultima dată când echipa României – care prin tradiție are rezultate foarte bune la olimpiadele internaționale de chimie – a obținut asemenea rezultate a fost în 2016, când elevii români au obținut tot 3 medalii de aur și 1 de argint.

La precedenta Olimpiadă Internațională, desfășurată în 2019 la Paris, echipa României a obținut 1 medalie de aur și 3 de argint.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close