Antena 3 CNN Actualitate Vești bune pentru turiștii români! Grecia renunță la punctele de taxare a șoferilor de pe autostrăzi

Vești bune pentru turiștii români! Grecia renunță la punctele de taxare a șoferilor de pe autostrăzi

Grecia a decis să renunțe la ghișeele unde se plătea taxa fizic și vor introduce sistemul ”free flow”, care va taxa șoferii în funcția de numărul de kilometri parcurși pe autostradă.

Vești bune pentru turiștii români! Grecia renunță la punctele de taxare a șoferilor de pe autostrăzi
Sursa foto: Hepta
de Ştefan Petrică    |    29 Ian 2024   •   21:02

Grecia, o destinație preferată de vacanță pentru români, a luat decizia de a simplifica sistemul de taxare la intrările pe autostrăzi, aducând îmbunătățiri semnificative pentru șoferi.

În locul ghișeelor tradiționale unde se plătea taxa fizic, Grecia va implementa sistemul "free flow" pe autostrăzi, unde șoferii vor fi taxați în funcție de numărul de kilometri parcurși.

Inițial adoptat pe Autostrada Olympia, acest sistem va fi extins și la Autostrada BOAK din Creta, în următorii 5 ani.

Ce înseamnă sistemul ”free flow”

Citește și: Șoferii vor putea fi taxați în funcție de kilometri parcurși și de durata călătoriei. Anunțul CNAIR

Taxarea în funcție de kilometraj este o practică obișnuită în Europa, aducând beneficii atât grecilor, cât și turiștilor.

Acest nou sistem elimină taxa prestabilită, adesea ridicată, și o înlocuiește cu o taxare corectă, în concordanță cu distanța reală parcursă pe autostradă.

Implementarea sistemului "free flow" presupune utilizarea echipamentelor tehnologice, cum ar fi dispozitivele citite de porțile electronice cu senzori instalate la intrările și ieșirile autostrăzii.

Această tehnologie elimină stațiile de taxare, oferind o călătorie fără întârzieri și aducând reducerea costurilor.

În cazul Autostrăzii Olympia, datele indică o reducere a taxelor cu până la 76%, iar procedura include achiziționarea unui dispozitiv care creditază automat suma corespunzătoare distanței neacoperite în cazul în care un vehicul părăsește autostrada înainte de finalizarea unei zone specifice.

×
Subiecte în articol: punct taxare Grecia şoferi turisti romani
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close