Antena 3 CNN Actualitate Un medic român la Bruxelles descrie ce se întâmplă acum în spitalele din Belgia

Un medic român la Bruxelles descrie ce se întâmplă acum în spitalele din Belgia

Un medic român la Bruxelles descrie ce se întâmplă acum în spitalele din Belgia
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
23 Mar 2016   •   08:30

Un medic român luptă pentru viața celor răniţi în atacul de la Bruxelles. In spitalele unde au fost aduse victimele este multă tristeţe. Doctorii de pe ambulanțe au rămas marcați de ceea ce au văzut. Medicul roman Liviu Simion a povestit, în exclusivitate pentru Antena 3, cum a decurs operațiunea de salvare.

Răniții au fost urgent repartizați în mai multe spitale din țara. Unul dintre medici, român, a povestit cum s-au mobilizat pentru a-i salva pe oameni.

”La noi la spital au fost aduși 26 de raniți. Lucrurile au decurs bine, au fost eliberate salile de operatie, amanate operatiile care erau planificate. Totul a decurs bine, după un plan de catastrofa care era cunoscut de noi de mai mult timp. Sunt oameni in stare grava, dar sunt stabilizati. E multa tristete. Cei care au fost la fata locului au fost impresionati de ce au gasit la aeroport”, a spus medicul Liviu Simion.

Medicul Liviu Simion spune ca atmosfera in Belgia este una apasatoare, stare care a inceput in urma cu cateva luni. Medicii erau pregatiti sa intervina in orice moment.

”Spitalul, după câte am înțeles, este păzit și s-au restrictionat intrarile, intram pe o singură poarta, care, probabil este pazită”, a mai spus medicul.

Peste 200 de oameni au fost raniti in cele trei explozii sangeroase comise de teroristi la Bruxelles.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close